[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: [Linux-cluster] Problem starting cluster



isplist logicore net wrote:
Interesting...

Fired up 3 nodes... two ended up waiting for cluster quorum at the fence_tool startup, one failed as before. Unblocked the quorum and still, only one node is now in the cluster.

Log on one node that has the same problem;

# tail /var/log/messages
Oct 18 14:00:09 cweb93 kernel: CMAN: Waiting to join or form a Linux-cluster
Oct 18 14:00:10 cweb93 kernel: CMAN: sending membership request
Oct 18 14:00:10 cweb93 kernel: CMAN: Cluster membership rejected
Oct 18 14:00:10 cweb93 kernel: CMAN: Waiting to join or form a Linux-cluster
Oct 18 14:00:10 cweb93 ccsd[2411]: Connected to cluster infrastruture via: CMAN/ SM Plugin v1.1.7.1
Oct 18 14:00:10 cweb93 ccsd[2411]: Initial status:: Inquorate
Oct 18 14:00:14 cweb93 kernel: CMAN: sending membership request
Oct 18 14:00:14 cweb93 kernel: CMAN: Cluster membership rejected
Oct 18 14:00:14 cweb93 ccsd[2411]: Cluster manager shutdown. Attemping to recon nect... Oct 18 14:00:15 cweb93 clvmd: Can't open cluster manager socket: Network is down
Hi Mike,

I recommend checking if you have a firewall that's blocking traffic on any or all of the nodes. Perhaps you can temporarily "service iptables stop" and see if it connects that way.
If that's your problem, here is a link to which ports to enable:

http://sources.redhat.com/cluster/faq.html#iptables

If that's not your problem, please let everyone know what version of the cluster software you're running. There are vast differences between the stable code (such as STABLE in cvs and RHEL4, etc) and the development code (HEAD in cvs).

Regards,

Bob Peterson
Red Hat Cluster Suite


[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]