[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

[Linux-cluster] Nodes show up extremely slowly (or not at all)



Hi,

This is a test GFS installation on ubuntu dapper machines:

linux-2.6.23-rc3
openais-0.80.3
device-mapper-1.02.23
cluster-2.01.00
LVM2-2.02.28

When starting up, up to 'cman_tool join' all looks OK. 
However, the nodes see each other after a very long time only:

root lxserv0:~# cman_tool nodes
Node  Sts   Inc   Joined               Name
   1   M     92   2007-08-24 10:14:43  lxserv0-gfs
   2   M    112   2007-08-24 10:29:30  lxserv1-gfs
   3   M    112   2007-08-24 10:29:30  web0-gfs
   4   X      0                        web1-gfs
   5   X      0                        saturn-gfs

root lxserv1:~# cman_tool nodes
Node  Sts   Inc   Joined               Name
   1   X    112                        lxserv0-gfs
   2   M    108   2007-08-24 10:16:20  lxserv1-gfs
   3   X    112                        web0-gfs
   4   X      0                        web1-gfs
   5   X      0                        saturn-gfs

It took 13 minutes(!) for 'lsxerv0' to notice 'lxserv1'.
As I'm writing this, 'lxserv1' still does not see neither 'lxserv0' nor 
'web0'.

What can be wrong here? Is it an openais-related problem?
How could I debug the situation? 

Thanks any suggestion!

Best regards,
Jozsef
--
E-mail : kadlec sunserv kfki hu, kadlec blackhole kfki hu
PGP key: http://www.kfki.hu/~kadlec/pgp_public_key.txt
Address: KFKI Research Institute for Particle and Nuclear Physics
         H-1525 Budapest 114, POB. 49, Hungary


[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]