[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

[Linux-cluster] Regd: Ethernet Channel Bonding issue in Cluster



Dear All,
I have configured Cluster Suite with 2 servers
Server 1 : 192.168.13.110 IP Address and hostname is primary
Server 2 : 192.168.13.179 IP Address and hostname is secondary
Floating : 192.168.13.83 IP Address (Assumed by currently active server)

I have configured Ethernet Channel Bonding in Each Cluster Nodes and Channel Bonding Configuration Details are 1) Created bonding devices in "/etc/modprobe.conf" file alias bond0 bonding
   options bonding miimon=100 mode=1
2) Edit the "/etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-eth0 and ifcfg-eth1" configuration
   DEVICE=eth0
   USERCTL= no
   ONBOOT=yes
   MASTER=bond0
   SLAVE=yes
   BOOTPROTO=none

   DEVICE=eth1
   USERCTL= no
   ONBOOT=yes
   MASTER=bond0
   SLAVE=yes
   BOOTPROTO=none
3) Created a network script for the bonding device is "/etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-bond0"
   DEVICE=bond0
   USERCTL=no
ONBOOT=yes NETMASK=255.255.255.0
   GATEWAY=192.168.13.1
   IPADDR=192.168.13.110
4) Reboot the system for the changes to take effect.

After i am rebooted both the server then cluster node becomes simplex and Services are started on both the nodes
The cluster ouput in primary node

Member Status: Quorate

 Member Name                              Status
 ----------- -------                              ---------
 primary                                         Online, Local, rgmanager
 secondary                                      Offline

 Service Name         Owner (Last)                   State
 --------- --------         -----------------                   --------
 Service                      primary                        started

The cluster ouput in secondary node

Member Status: Quorate

 Member Name                              Status
 ----------- -------                              ---------
 primary                                         Offline
 secondary                                      Online, Local, rgmanager

 Service Name         Owner (Last)                   State
 --------- --------         -----------------                   --------
 Service                      secondary                     started

Before Ethernet Channel Bonding cluster services are active in one node and other nodes acts as passive node. But after Ethernet Channel Bonding cluster services are active on both the nodes
I need to solve the following issue and services are run only active node.

Can some one throw light on this peculiar problem

Regards
-S.Balaji


[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]