[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: [Linux-cluster] Cluster software won't start at boot



On Tue, 2007-01-09 at 18:23 +0100, Kit Gerrits wrote:
> Ladies and Gentlemen, I have an interesting issue:
> 
> I hafe a pair of RHEL 2.1 machines in a cluster.
> The cluster service is enabled for runlevels 2 - 5
> Entering 'service cluster start' as root works fine
> Oddly enough, the cluster service will -not start- at bootup
> 
> Any ideas?
> 
> [root nzcs1 root]# chkconfig --list |grep cluster
> cluster         0:off   1:off   2:on    3:on    4:on    5:on    6:off
> 
> # after manually starting the cluster service:
> [root nzcs1 root]# service cluster status
> cluhbd (pid 4997) is running.
> clusvcmgrd (pid 4993) is running.
> cluquorumd (pid 4989) is running.
> clupowerd (pid 4995) is running.
> clumibd (pid 4999) is running.
> cluscand (pid 5003) is running.
> clurmtabd (pid 5001) is running.
> 
> [root nzcs1 root]# grep cluster /var/log/messages
> Jan  9 12:11:27 nzcs1 cluster[6946]: <notice> Shutting down Cluster Manager
> services
> Jan  9 12:11:27 nzcs1 cluster[7007]: <notice> Completed shutdown of Cluster
> Manager
> Jan  9 12:31:26 nzcs1 bigbrother: ^I^IStarting external script
> bb-rh-cluster.sh
> Jan  9 12:36:15 nzcs1 cluster[4980]: <notice> Starting cluster manager
> services

I've not seen this before; usually that "just works".  Do you have any
more information that could help, i.e.:

rpm -q clumanager
rpm -qV clumanager

-- Lon

Attachment: signature.asc
Description: This is a digitally signed message part


[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]