[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: [Linux-cluster] Cluster software won't start at boot



-----BEGIN PGP SIGNED MESSAGE-----
Hash: SHA1

Lon Hohberger wrote:
>> Well, they people that set that system up are a bit strange.
>> They have runlevel 5 as initdefault, but the system does not show a
>> graphical login at boot.
>> (startx works, though)
> 
> That's weird, but certainly not the problem.  Although, it might be
> related somehow...  clumanager doesn't start, and X doesn't start, but
> both *should*.

Sounds like inittab weirdness - I saw symptoms like this a few times
while teaching class when students would do stuff like:

id:5:initdefault:

# System initialization.
si::sysinit:/etc/rc.d/rc.sysinit

l0:0:wait:/etc/rc.d/rc 0
l1:1:wait:/etc/rc.d/rc 1
l2:2:wait:/etc/rc.d/rc 2
l3:3:wait:/etc/rc.d/rc 3
l4:4:wait:/etc/rc.d/rc 4
l5:5:wait:/etc/rc.d/rc 3 <------
l6:6:wait:/etc/rc.d/rc 6
...

When attempting to change their default runlevel.

It makes life kinda exciting if things are disabled (K links) in rc3.d
but enabled (S links) in rc5.d - runlevel/who -r etc. report one thing,
but the services started are those belonging to the other runlevel.

It's also worth checking grub.conf incase they've overridden initdefault
from the kernel command line.

Kind regards,

Bryn.
-----BEGIN PGP SIGNATURE-----
Version: GnuPG v1.4.5 (GNU/Linux)
Comment: Using GnuPG with Fedora - http://enigmail.mozdev.org

iD8DBQFFpQrd6YSQoMYUY94RAmX9AKCS1jCPfc6nGiawlmCbed0Uy/oFOwCePqYZ
0n1dGAgZcJZy4AdwGrG2Uuc=
=gM4S
-----END PGP SIGNATURE-----


[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]