[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

[Linux-cluster] clustat on GULM



I found clustat report wrong information about rgmanager when a cluster is GULM.
I setup a 3-node cluster on RHEL4U5, with GULM.  There are one failover domain, one resource and one service, just for testing.
I found clustat always report rgmanger is running after cluster is started.
With the configuration with DLM, clustat report correctly.
node4 is lock server, and all nodes report the same inaccurate information.

Here is commands and report:
node4:~# service ccsd start
Starting ccsd: [ OK ]
node4:~# service lock_gulmd start
Starting lock_gulmd: [ OK ]
node4:~# clustat
msg_open: No route to host
Member Status: Quorate

Member Name Status
------ ---- ------
node4 Online, Local, rgmanager
node3 Online, rgmanager
node2 Online, rgmanager

node4:~# clustat -x
msg_open: No route to host
<?xml version="1.0"?>
<clustat version="4.1.1">
<quorum quorate="1" groupmember="1"/>
<nodes>
<node name="node4" state="1" local="1" estranged="0" rgmanager="1" nodeid="0xffff0000540610ac"/>
<node name="node3" state="1" local="0" estranged="0" rgmanager="1" nodeid="0xffff0000530610ac"/>
<node name="node2" state="1" local="0" estranged="0" rgmanager="1" nodeid="0xffff0000520610ac"/>
</nodes>
</clustat>
node4:~# service rgmanager status
clurgmgrd is stopped
node4:~# service rgmanager start
Starting Cluster Service Manager: [ OK ]
node4:~# service rgmanager status
clurgmgrd (pid 17151 17150) is running...
node4:~# clustat -x
<?xml version="1.0"?>
<clustat version="4.1.1">
<quorum quorate="1" groupmember="1"/>
<nodes>
<node name="node4" state="1" local="1" estranged="0" rgmanager="1" nodeid="0xffff0000540610ac"/>
<node name="node3" state="1" local="0" estranged="0" rgmanager="1" nodeid="0xffff0000530610ac"/>
<node name="node2" state="1" local="0" estranged="0" rgmanager="1" nodeid="0xffff0000520610ac"/>
</nodes>
<groups>
<group name="s1" state="119" state_str="disabled" owner="none" last_owner="none" restarts="0" last_transition="0" last_transition_str="Wed Dec 31 19:00:00 1969"/>
</groups>
</clustat>

-----------------------------
Please note, first/seond clustat actually report an error: msg_open: No route to host
When the cluster is DLM, there is another msg printed:
Resource Group Manager not running; no servie information available.

check rgmanager status, it is stopped. but report said rgmanager running on all nodes, and groupmember is set on.

is it supposed to be that?
Any hint are very welcome.

Thanks,

Siman



[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]