[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: [Linux-cluster] problem starting clvmd on second node.



when i start the clvmd on the second node in debugmode it seems to start fine.

[root asl012 conf.d]# clvmd -d
CLVMD[aaabc2c0]: Jun 20 15:06:13 CLVMD started
CLVMD[aaabc2c0]: Jun 20 15:06:22 Cluster ready, doing some more initialisation
CLVMD[aaabc2c0]: Jun 20 15:06:22 starting LVM thread
CLVMD[aaabc2c0]: Jun 20 15:06:22 clvmd ready for work
CLVMD[aaabc2c0]: Jun 20 15:06:22 Using timeout of 60 seconds
CLVMD[41401940]: Jun 20 15:06:22 LVM thread function started
File descriptor 5 left open
CLVMD[41401940]: Jun 20 15:06:23 LVM thread waiting for work

but when i try to mount it the proccess just freezes. /var/logs/messages:
Jun 20 15:06:22 asl012 clvmd: Cluster LVM daemon started - connected to CMAN
Jun 20 15:07:19 asl012 kernel: Trying to join cluster "lock_dlm", "acl002:project_db"
Jun 20 15:07:19 asl012 kernel: dlm: connecting to 2
Jun 20 15:07:19 asl012 kernel: Joined cluster. Now mounting FS...

and then nothing happens.
root 19031 0.0 0.0 3628 332 pts/0 D 15:07 0:00 /sbin/mount.gfs /dev/projectVG/db /project/db/ -o rw
after trying to do this the filesystem locks up on the first node also.

the fenced is running and starts fine when starting the cman-service.
I'm not tryin to make the filesystem failover but to be mounted by all nodes always.

/Dan

Robert Gil wrote:

What exactly is the error? If its permission denied it may most likely
have to do with fenced not running. If lvm skips the clustered
filesystems, then look at the lvm.conf to make sure its right.


Robert Gil
Linux Systems Administrator
American Home Mortgage


-----Original Message-----
From: linux-cluster-bounces redhat com
[mailto:linux-cluster-bounces redhat com] On Behalf Of Dan Deshayes
Sent: Wednesday, June 20, 2007 4:18 AM
To: linux-cluster redhat com
Subject: [Linux-cluster] problem starting clvmd on second node.

Hello,
I'm having problem starting the clvmd on the second node.
I'm running Centos 5 resently updated. Its going to be a 3node HA
cluster.
What I've done is the following.

creating the filesystems on the fiberdiscs thats devided with lvm.
mkfs.gfs -p lock_dlm -t acl002:project_logs -j 3 /dev/projectVG/logs
mkfs.gfs -p lock_dlm -t acl002:project_web -j 3 /dev/projectVG/web
mkfs.gfs -p lock_dlm -t acl002:project_db -j 3 /dev/projectVG/db

Then I start the cluster namned acl002 on all nodes and clvmd on the
first node, it starts and i can mount/unmount and write to the volumes,
but i get a clvmd -T20 process When I go to the second node and starts
clvmd it hangs in the vgscan.

I'm using locking_type = 3 in the lvm.conf file, before I used 2 with
the liblvm2clusterlock.so libary but it doesn't seems to be availible
anymore and this does not seem to be related to my problem(?).

It works if I start the clvmd on the second node first but then the
first node gives the same error.

Maybe someone can give me a hint in the right direction.
Thanks in advance.
Dan

--
Linux-cluster mailing list
Linux-cluster redhat com
https://www.redhat.com/mailman/listinfo/linux-cluster

--
Linux-cluster mailing list
Linux-cluster redhat com
https://www.redhat.com/mailman/listinfo/linux-cluster


[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]