[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

AW: [Linux-cluster] system-config-cluster doesn't see cluster



Hi,
 
s-c-cluster uses cman_tool to determine if the on which it is started is a cluster member and to read out node and service state.
The problem is that s-c-cluster uses /sbin/cman_tool but cman_tool is installed in /usr/sbin/cman_tool.
 
Just try: ln -s /usr/sbin/cman_tool /sbin/cman_tool on every node and everything will work fine.
 
See also bugzilla #233621 (https://bugzilla.redhat.com/bugzilla/show_bug.cgi?id=233621 <https://bugzilla.redhat.com/bugzilla/show_bug.cgi?id=233621> )
Also be aware of this bugzilla when using the management tab of system-config-cluster: #233633 (https://bugzilla.redhat.com/bugzilla/show_bug.cgi?id=233633)
 
Kind Regards
Robert
 
Ing. Robert Hell
Fabasoft R&D Software GmbH & Co KG
Honauerstrasse 4
4020 Linz
Austria - Europe

________________________________

Von: linux-cluster-bounces redhat com im Auftrag von Nuno Fernandes
Gesendet: Sa 31.03.2007 13:50
An: linux-cluster
Betreff: [Linux-cluster] system-config-cluster doesn't see cluster



Hi,

I've created a cluster using system-config-cluster
I'm using rhel5 with kernel 2.6.18-8.el5

# uname -a
Linux xen2.dc.server.pt 2.6.18-8.el5 #1 SMP Fri Jan 26 14:15:14 EST 2007
x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux

Apearently everything seems ok:

# clustat
Member Status: Quorate

  Member Name                        ID   Status
  ------ ----                        ---- ------
  xen1.dc.server.pt                      1 Online
  xen2.dc.server.pt                      2 Online, Local
  xen3.dc.server.pt                      3 Online

But when i start system-config-cluster in one of the members it reports:

"Because this node is not currently part of a cluster, the management tab for
this application is not available."

The server where i'm executing system-config-cluster is xen1.dc.server.pt. Why
does it reports that its not a member of the cluster?

[root xen1 ~]# cman_tool status
Version: 6.0.1
Config Version: 3
Cluster Name: clt_server
Cluster Id: 52751
Cluster Member: Yes
Cluster Generation: 12
Membership state: Cluster-Member
Nodes: 3
Expected votes: 3
Total votes: 3
Quorum: 2
Active subsystems: 7
Flags:
Ports Bound: 0 11
Node name: xen1.dc.server.pt
Node ID: 1
Multicast addresses: 239.192.206.221
Node addresses: 172.16.40.107

I've made several clusters back in rhel4 whithout any problems. I've
reinstalled the servers twice to make sure that it wasn't any problem, so,
i'm able to reproduce the problem everytime.

Any info?

Thanks
Nuno Fernandes
--
Nuno Pais Fernandes
Cisco Certified Network Associate
Oracle Certified Professional
Eurotux Informatica S.A.
Tel: +351 253257395
Fax: +351 253257396

--
Linux-cluster mailing list
Linux-cluster redhat com
https://www.redhat.com/mailman/listinfo/linux-cluster <https://192.84.221.201/https/0/www.redhat.com/mailman/listinfo/linux-cluster> 


<<winmail.dat>>


[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]