[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: [Linux-cluster] Problems to start ony one cluster service



Lon Hohberger wrote:
On Tue, 2007-11-27 at 11:26 +0100, carlopmart wrote:
Hi all

I have a very strange problem. I have configured three nodes under RHCS on rhel5.1 servers. All works ok, except for one service that never starts when rgmanager start-up. My cluster conf is:

<?xml version="1.0"?>
<cluster alias="RhelXenCluster" config_version="17" name="RhelXenCluster">
         <fence_daemon post_fail_delay="0" post_join_delay="3"/>
         <clusternodes>
                 <clusternode name="rhelclu01.hpulabs.org" nodeid="1" votes="1">
                         <fence>
                                 <method name="1">
<device name="gnbd-fence" nodename="rhelclu01.hpulabs.org"/>
                                 </method>
                         </fence>
                         <multicast addr="239.192.75.55" interface="eth0"/>
                 </clusternode>
                 <clusternode name="rhelclu02.hpulabs.org" nodeid="2" votes="1">
                         <fence>
                                 <method name="1">
<device name="gnbd-fence" nodename="rhelclu02.hpulabs.org"/>
                                 </method>
                         </fence>
                         <multicast addr="239.192.75.55" interface="eth0"/>
                 </clusternode>
                 <clusternode name="rhelclu03.hpulabs.org" nodeid="3" votes="1">
                         <fence>
                                 <method name="1">
<device name="gnbd-fence" nodename="rhelclu03.hpulabs.org"/>
                                 </method>
                         </fence>
                         <multicast addr="239.192.75.55" interface="xenbr0"/>
                 </clusternode>
         </clusternodes>
         <cman expected_votes="1" two_node="0">
                 <multicast addr="239.192.75.55"/>
         </cman>
         <fencedevices>
<fencedevice agent="fence_gnbd" name="gnbd-fence" servers="rhelclu03.hpulabs.org"/>
         </fencedevices>
         <rm log_facility="local4" log_level="7">
                 <failoverdomains>
<failoverdomain name="PriCluster" ordered="1" restricted="1"> <failoverdomainnode name="rhelclu01.hpulabs.org" priority="1"/> <failoverdomainnode name="rhelclu02.hpulabs.org" priority="2"/>
                         </failoverdomain>
<failoverdomain name="SecCluster" ordered="1" restricted="1"> <failoverdomainnode name="rhelclu02.hpulabs.org" priority="1"/> <failoverdomainnode name="rhelclu01.hpulabs.org" priority="2"/>
                         </failoverdomain>
                 </failoverdomains>
                 <resources>
			<ip address="172.25.50.10" monitor_link="1"/>
                         <ip address="172.25.50.11" monitor_link="1"/>
                         <ip address="172.25.50.12" monitor_link="1"/>
                         <ip address="172.25.50.13" monitor_link="1"/>
                         <ip address="172.25.50.14" monitor_link="1"/>
                         <ip address="172.25.50.15" monitor_link="1"/>
                         <ip address="172.25.50.16" monitor_link="1"/>
                         <ip address="172.25.50.17" monitor_link="1"/>
                         <ip address="172.25.50.18" monitor_link="1"/>
                         <ip address="172.25.50.19" monitor_link="1"/>
                         <ip address="172.25.50.20" monitor_link="1"/>
                 </resources>
<service autostart="1" domain="PriCluster" name="dns-svc" recovery="relocate">
                         <ip ref="172.25.50.10">
<script file="/data/cfgcluster/etc/init.d/named" name="named"/>
                         </ip>
                 </service>
<service autostart="1" domain="SecCluster" name="mail-svc" recovery="relocate">
                         <ip ref="172.25.50.11">
<script file="/data/cfgcluster/etc/init.d/postfix-cluster" name="postfix"/>
                         </ip>
                 </service>
<service autostart="1" domain="SecCluster" name="rsync-svc" recovery="relocate">
                         <ip ref="172.25.50.13">
<script file="/data/cfgcluster/etc/init.d/rsyncd" name="rsyncd"/>
                         </ip>
                 </service>
<service autostart="1" domain="PriCluster" name="wwwsoft-svc" recovery="relocate">
                         <ip ref="172.25.50.14">
<script file="/data/cfgcluster/etc/init.d/httpd-mirror" name="httpd-mirror"/>
                         </ip>
                 </service>
<service autostart="1" domain="SecCluster" name="proxy-svc" recovery="relocate">
                         <ip ref="172.25.50.15">
<script file="/data/cfgcluster/etc/init.d/squid" name="squid"/>
                         </ip>
                 </service>
         </rm>
</cluster>

The service that returns me errors and never starts when rgmanager start-up is postfix-cluster. On maillog file I find this error:


Nov 26 11:27:31 rhelclu01 postfix[27959]: fatal: parameter inet_interfaces: no local interface found for 172.25.50.11 Nov 26 11:27:43 rhelclu01 postfix[28313]: fatal: /data/cfgcluster/etc/postfix-cluster/postfix-script: Permission denied

but thath's not true. If I start this service manually all works ok. Postfix configuration it is ok, What can be the problem??? I don't know why rgmanager dosen't config 172.25.50.11 address before execute postfix-cluster service ....


Hi Lon,


When you start it manually -- how?
* add IP manually / running the script?
Yes, and it works.

* rg_test?

Works.


* clusvcadm -e?

Sometimes works, sometimes not. I need to disable service first, and sometimes when I try to re-enable works and other not.

-- Lon

--
Linux-cluster mailing list
Linux-cluster redhat com
https://www.redhat.com/mailman/listinfo/linux-cluster



--
CL Martinez
carlopmart {at} gmail {d0t} com


[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]