[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: [Linux-cluster] Lars' method???



Hey Lon!
woohoo: that's what was causing the problem: lo:1 which was my VIP!
i removed it and now my test site is working! thanks so much.

now if anyone knows of good diagnostic tools?

because I now have to figure out how to do LVS-TUN.....

william

On Jan 3, 2008 10:49 AM, Lon Hohberger <lhh redhat com> wrote:
> On Wed, 2008-01-02 at 19:58 -0500, William Ottley wrote:
> > Hello all,
> > I'm hoping that this layout here will make it easy for anyone to
> > figure out what booboo i've done?
> > I'm attempting to use Lars' method, since i really don't know how to
> > setup with only 1 (gateways have confused me)
> >
> > i just can't get anything working...
> >
> > client: 192.168.2.10 -> 192.168.2.1 via crossover cable (ping OK)
> > web browser is pointed to 192.168.2.100
> >
> > LVS (centos 5.1, pulse, piranha):
> > eth0: 192.168.2.1/gw {none}
> > eth1: 192.168.0.111/gw 192.168.0.1
> > eth0:1 - 192.168.2.100 {VIP}
> >
> > echo 1 > /proc/sys/net/ipv4/ip_forward
> >
> > no iptables is running, httpd default port is 8080, and piranha_GUI is
> > listening at 3636
>
> When using NAT, do not do the lo:0 hack.  That's for direct routing
> only.
>
> You should not be using a nat_router ip/device unless you have two LVS
> directors.
>
> https://www.redhat.com/docs/manuals/enterprise/RHEL-3-Manual/cluster-suite/s1-piranha-globalset.html
>
> -- Lon
>
>
> --
> Linux-cluster mailing list
> Linux-cluster redhat com
> https://www.redhat.com/mailman/listinfo/linux-cluster
>



-- 
---------------
Morpheus: After this, there is no turning back. You take the blue pill
- the story ends, you wake up in your bed and believe whatever you
want to believe. You take the red pill - you stay in Wonderland and I
show you how deep the rabbit-hole goes.


[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]