[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

[Linux-cluster] IP rgmanager not working - ethtool?



Hiyas - first post here,

Having some issues getting the rgmanager 'ip' thing to work. I think my cluster.conf is right:

<?xml version="1.0"?>
<cluster name="asterisk" config_version="8">
   <fence_daemon clean_start="0" post_fail_delay="0" post_join_delay="3"/>
   <cman two_node="1" expected_votes="1"/>
   <clusternodes>
        <clusternode name="asterisktest01" votes="1" nodeid="1">
         <fence>
          <method name="single">
           <device name="asterisktest01" ipaddr="10.0.0.1"/>
         </method>
        </fence>
       </clusternode>
       <clusternode name="asterisktest02" votes="1" nodeid="2">
        <fence>
         <method name="single">
           <device name="asterisktest02" ipaddr="10.0.0.2"/>
         </method>
        </fence>
      </clusternode>
   </clusternodes>
   <fencedevices>
      <fencedevice agent="fence_vi3" name="asterisktest01" ipaddr="vc01.maxnet.net.nz" login="fence_vmware" passwd="fence123" vmname="asterisktest01"/>
      <fencedevice agent="fence_vi3" name="asterisktest02" ipaddr="vc01.maxnet.net.nz" login="fence_vmware" passwd="fence123" vmname="asterisktest02"/>
   </fencedevices>
   <rm>
      <failoverdomains>
         <failoverdomain name="asterisk" ordered="0" restricted="1">
            <failoverdomainnode name="asterisktest01" priority="1"/>
            <failoverdomainnode name="asterisktest02" priority="1"/>
         </failoverdomain>
      </failoverdomains>
      <service name="asterisk" autostart="1" domain="asterisk">
         <ip address="192.168.111.1" family="inet" monitor_link="1"/>
         <script name="asterisk" file="/etc/init.d/asterisk"/>
      </service>
   </rm>
</cluster>

Now, in the syslog, I can see funny ethtool errors:
Mar 11 16:07:37 asterisktest01 clurgmgrd[3632]: <notice> Stopping service service:asterisk
Mar 11 16:07:47 asterisktest01 clurgmgrd[3632]: <notice> Service service:asterisk is disabled
Mar 11 16:07:53 asterisktest01 clurgmgrd[3632]: <notice> Starting disabled service service:asterisk
Mar 11 16:07:53 asterisktest01 kernel: [ 1466.729159]  ethtool operation 5 not supported
Mar 11 16:07:53 asterisktest01 kernel: [ 1466.729503]  ethtool operation 7 not supported
Mar 11 16:07:54 asterisktest01 clurgmgrd[3632]: <notice> Service service:asterisk started

I can only assume that there is some problem with my ethtool version? I've upgraded to 6.0.. no difference..

Anyone shine a ray of light upon me? :)

Arjuna Christensen | Systems Engineer 
Maximum Internet Ltd
7a Parkhead Pl, Albany, North Shore, 0632 | PO Box 8006, Auckland, 1150, NZ
DDI: + 64 9 913 9683 | Ph: +64 9 915 1825 | Fax:: +64 9 300 7227
arjuna christensen maxnet co nz| www.maxnet.co.nz
________________________________ 
Maxnet | mission critical internet 
________________________________ 
This email (including any attachments) is confidential and intended only for the person to whom it is addressed. 
If you have received this email in error, please notify the sender immediately and erase all copies of this message 
and attachments. The views expressed in this email do not necessarily reflect those held by Maxnet.




[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]