[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: [Linux-cluster] adding volume to cluster



I started over by deleting and recreating the volume in our SAN:

[root omadvnfs01a ~]# pvcreate /dev/sdh1
  Physical volume "/dev/sdh1" successfully created

[root omadvnfs01a ~]# vgcreate -c y vg_data01e /dev/sdh1
  Volume group "vg_data01e" successfully created

[root omadvnfs01a ~]# lvcreate -n lv_data01e -l100%VG vg_data01e
  Error locking on node omadvnfs01a: Volume group for uuid not found: FbdGWogYIYwX1IfeZcSLxoGNoGgfcZMOzeHZMf1beXTguz9JpiJifBi0dKzwG7pI
  Error locking on node omadvnfs01b: Volume group for uuid not found: FbdGWogYIYwX1IfeZcSLxoGNoGgfcZMOzeHZMf1beXTguz9JpiJifBi0dKzwG7pI
  Aborting. Failed to activate new LV to wipe the start of it.

Yes, I am running the clvmd service.  Frustrating.



2008/10/1 POWERBALL ONLINE <sakect gmail com>
Please give me the error when you create the LVM in /var/log/messages.
Are you running clvmd service?

2008/9/30 Terry Davis <terrybdavis gmail com>
lvm2-2.02.32-4.el5
lvm2-cluster-2.02.32-4.el5

I don't have any patches available for LVM.

2008/9/30 POWERBALL ONLINE <sakect gmail com>

Hello,
 
Are you already update patch?
Because it is teh LVM bug you can find it in redhat bugzila.
 
Best Regards,
 
Somsak

2008/9/30 Terry Davis <terrybdavis gmail com>
Hello,

I am having a heck of a time getting a volume to show up in my cluster.  I have a feeling I am doing something wrong but this isn't the first one I've added so I'm not sure where I got lucky before.  Here is what I've done thus far in my 2 node RHEL5 cluster:

1) Created my volume in my SAN and gave both nodes access to it
2) on node A: created 4TB partition with parted and made a gpt label
3) on node A: pvcreate /dev/sdc1
4) on node B: vgcreate vg_data01e /dev/sdc1
5) on both nodes: vgchange -a y
6) on node A: lvcreate -n lv_data01e vg_data01e

I get the error:
  Error locking on node omadvnfs01b: Volume group for uuid not found: p9SfIjriPtXY33G1Yi3YdojvAAAzmAuwlOLqhVzX8mqL6goiVmUAgQZLGcDnX324
  Error locking on node omadvnfs01a: Volume group for uuid not found: p9SfIjriPtXY33G1Yi3YdojvAAAzmAuwlOLqhVzX8mqL6goiVmUAgQZLGcDnX324
  Aborting. Failed to activate new LV to wipe the start of it.

I tried restarting clvmd for good measure.  Still no luck.  What am I doing wrong?



--
Linux-cluster mailing list
Linux-cluster redhat com
https://www.redhat.com/mailman/listinfo/linux-cluster


--
Linux-cluster mailing list
Linux-cluster redhat com
https://www.redhat.com/mailman/listinfo/linux-cluster


--
Linux-cluster mailing list
Linux-cluster redhat com
https://www.redhat.com/mailman/listinfo/linux-cluster


--
Linux-cluster mailing list
Linux-cluster redhat com
https://www.redhat.com/mailman/listinfo/linux-cluster


[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]