[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: [Linux-cluster] problems with gfs and openais cluster.



On Sat, Aug 15, 2009 at 2:23 AM, Steven Dake<sdake redhat com> wrote:
>
> The openais.conf file is not used when starting with the cman service.
> Instead cman uses its own configuration file
> in /etc/cluster/cluster.conf.  openais should not be chkconfig'ed on
> unless running without cman.
>
> One reason you could have the error is that you have multiple clusters
> on the same multicast address as specified in /etc/cluster/cluster.conf.
>
> Regards
> -steve
>

steve,

thanks for the quick reply: the mcast address is the same and it
looks like it is using the same VLAN here are the details....

this is one cluster (cluster one):

        <cman expected_votes="1" two_node="1">
                <multicast addr="224.0.0.1"/>
        </cman>

and this is in the 2nd cluster (cluster two)......

        <cman expected_votes="1" two_node="1">
                <multicast addr="224.0.0.1" interface="eth1"/>
        </cman>


unfortunately eth1 is on the same VLAN for both clusters...is cluster
1 using the mcast address on both adapters?

thnx...
enrique.


-- 
Enrique Sanchez Vela
------------------------------------------
"What you have been obliged to discover
by yourself leaves a path in your mind
which you can use again when the need
arises."    --G. C. Lichtenberg
http://themathcircle.org/


[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]