[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: [Linux-cluster] problems with gfs and openais cluster.



On Sat, 2009-08-15 at 08:12 -0400, Enrique Sanchez wrote:
> On Sat, Aug 15, 2009 at 2:23 AM, Steven Dake<sdake redhat com> wrote:
> >
> > The openais.conf file is not used when starting with the cman service.
> > Instead cman uses its own configuration file
> > in /etc/cluster/cluster.conf.  openais should not be chkconfig'ed on
> > unless running without cman.
> >
> > One reason you could have the error is that you have multiple clusters
> > on the same multicast address as specified in /etc/cluster/cluster.conf.
> >
> > Regards
> > -steve
> >
> 
> steve,
> 
> thanks for the quick reply: the mcast address is the same and it
> looks like it is using the same VLAN here are the details....
> 
> this is one cluster (cluster one):
> 
>         <cman expected_votes="1" two_node="1">
>                 <multicast addr="224.0.0.1"/>
>         </cman>
> 
> and this is in the 2nd cluster (cluster two)......
> 
>         <cman expected_votes="1" two_node="1">
>                 <multicast addr="224.0.0.1" interface="eth1"/>
>         </cman>
> 
> 
> unfortunately eth1 is on the same VLAN for both clusters...is cluster
> 1 using the mcast address on both adapters?
> 
> thnx...
> enrique.

clusters are uniquely identified by their multicast address:port pair.
I suggest changing one of the cluster multicast addresses to 224.0.0.2.

Regards
-steve
> 
> 


[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]