[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

[Linux-cluster] cman-2.0.95-1.el5 / question about a problem when launching cman



Hi

Release : cman-2.0.95-1.el5
(but same problem with 2.0.98)

I face a problem when launching cman on a two-node cluster :

1. Launching cman on node 1 : OK
2. When launching cman on node 2, the log on node1 gives :
    cman killed by node 2 because we rejoined the cluster without a full restart

Any idea ? knowing that my cluster.conf is likewise (note the use of gfs if it could
be linked to ...) :
<?xml version="1.0"?>
<cluster config_version="4" name="HA_TEST">
        <fence_daemon clean_start="1" post_fail_delay="0" post_join_delay="60"/>
        <clusternodes>
                <clusternode name="node1" nodeid="1" votes="1">
                        <fence>
                                <method name="1">
                                        <device name="node1fence" option="reboot"/>
                                </method>
                        </fence>
                </clusternode>
                <clusternode name="node2" nodeid="2" votes="1">
                        <fence>
                                <method name="1">
                                        <device name="node2fence" option="reboot"/>
                                </method>
                        </fence>
                </clusternode>
        </clusternodes>
        <cman cluster_id="0" expected_votes="1" two_node="1"/>
        <fencedevices>
                <fencedevice agent="fence_ipmilan" ipaddr="12.1.1.80" login="administrator" name="node1fence" passwd="administrator"/>
                <fencedevice agent="fence_ipmilan" ipaddr="12.1.1.81" login="administrator" name="node2fence" passwd="administrator"/>
        </fencedevices>
        <rm>
                <failoverdomains>
                        <failoverdomain name="MgmtNodes" ordered="0" restricted="0">
                                <failoverdomainnode name="node1" priority="1"/>
                                <failoverdomainnode name="node2" priority="2"/>
                        </failoverdomain>
                </failoverdomains>
                <service domain="MgmtNodes" name="HA_MGMT" autostart="0" recovery="relocate">
                                <ip address="10.0.0.65/8" monitor_link="1"/>
                                <ip address="172.16.118.118/24" monitor_link="1"/>
                                <clusterfs device="LABEL=HA_MGMT:ganglia" mountpoint="/var/lib/ganglia/rrds" force_unmount="0" fstype="gfs2" name="nfsha2" options=""/>
                                <script file="/usr/sbin/haservices" name="haservices"/>
                </service>
        </rm>
        <logging syslog_facility="daemon"/>
        <totem token="21000"/>
</cluster>

Thanks
Regards
Alain Moullé

[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]