[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: [Linux-cluster] Problem with Apache resource



2009/1/27 Theophanis Kontogiannis <theophanis_kontogiannis yahoo gr>:
> Hello all,
>
>
>
> I have
>
>
>
> 2.6.18-92.1.10.el5.centos.plus #1 SMP
>
> system-config-cluster-1.0.52-1.1
>
> modcluster-0.12.0-7.el5.centos
>
> cluster-cim-0.12.0-7.el5.centos
>
> cluster-snmp-0.12.0-7.el5.centos
>
> lvm2-cluster-2.02.32-4.el5
>
>
>
> I try to configure an apache resource and service.
>
>
>
> My cluster.conf looks like this:
>
>
>
> <?xml version="1.0"?>
>
> <cluster alias="tweety" config_version="55" name="tweety">
>
>         <fence_daemon clean_start="1" post_fail_delay="0"
> post_join_delay="3"/>
>
>         <clusternodes>
>
>                 <clusternode name="tweety1" nodeid="1" votes="1">
>
>                         <fence>
>
>                                 <method name="1">
>
>                                         <device name="PDU-1" port="4"/>
>
>                                 </method>
>
>                                 <method name="2">
>
>                                         <device name="human-fence"
> nodename="tweety1"/>
>
>                                 </method>
>
>                         </fence>
>
>                 </clusternode>
>
>                 <clusternode name="tweety2" nodeid="2" votes="1">
>
>                         <fence>
>
>                                 <method name="1">
>
>                                         <device name="PDU-1" port="8"/>
>
>                                 </method>
>
>                                 <method name="2">
>
>                                         <device name="human-fence"
> nodename="tweety2"/>
>
>                                 </method>
>
>                         </fence>
>
>                 </clusternode>
>
>         </clusternodes>
>
>         <cman expected_votes="1" two_node="1"/>
>
>         <fencedevices>
>
>                 <fencedevice agent="fence_manual" name="human-fence"/>
>
>                 <fencedevice agent="fence_wti" ipaddr="192.168.1.10"
> name="PDU-1" passwd="*****"/>
>
>         </fencedevices>
>
>         <rm>
>
>                 <failoverdomains>
>
>                         <failoverdomain name="tweety-2" ordered="0"
> restricted="1">
>
>                                 <failoverdomainnode name="tweety2"
> priority="1"/>
>
>                         </failoverdomain>
>
>                         <failoverdomain name="tweety-1" ordered="0"
> restricted="1">
>
>                                 <failoverdomainnode name="tweety1"
> priority="1"/>
>
>                         </failoverdomain>
>
>                         <failoverdomain name="tweety-1-2" ordered="1"
> restricted="1">
>
>                                 <failoverdomainnode name="tweety1"
> priority="1"/>
>
>                                 <failoverdomainnode name="tweety2"
> priority="2"/>
>
>                         </failoverdomain>
>
>                         <failoverdomain name="tweety-2-1" ordered="1"
> restricted="1">
>
>                                 <failoverdomainnode name="tweety1"
> priority="2"/>
>
>                                 <failoverdomainnode name="tweety2"
> priority="1"/>
>
>                         </failoverdomain>
>
>                         <failoverdomain name="tweety" ordered="0"
> restricted="1">
>
>                                 <failoverdomainnode name="tweety1"
> priority="1"/>
>
>                                 <failoverdomainnode name="tweety2"
> priority="1"/>
>
>                         </failoverdomain>
>
>                 </failoverdomains>
>
>                 <resources>
>
>                         <script file="/etc/init.d/boinc" name="BOINC"/>
>
>                         <mysql
> config_file="/mounts/DBs/mysql_c/config/my_cluster_tweety1.cnf"
> listen_address="3306" mysql_options="" name="mysql-t1" shutdown_wait="30"/>
>
>                         <apache config_file="/mounts/http/conf/httpd.conf"
> httpd_options="" name="WebServer" server_root="/mounts/http/"
> shutdown_wait="20"/>
>
>                 </resources>
>
>                 <service autostart="1" domain="tweety-1" exclusive="0"
> name="BOINC-t1" recovery="restart">
>
>                         <script ref="BOINC"/>
>
>                 </service>
>
>                 <service autostart="1" domain="tweety-2" exclusive="0"
> name="BOINC-t2" recovery="restart">
>
>                         <script ref="BOINC"/>
>
>                 </service>
>
>                 <service autostart="1" domain="tweety-1" name="mysqld_t1"
> recovery="restart">
>
>                         <mysql ref="mysql-t1"/>
>
>                 </service>
>
>                 <service autostart="1" domain="tweety-1-2"
> name="WebServer-t1-t2" recovery="relocate">
>
>                         <apache ref="WebServer">
>
>                                 <ip address="192.168.1.242"
> monitor_link="1"/>
>
>                         </apache>
>
>                 </service>
>
>         </rm>
>
> </cluster>
>
>
>
>
>
> However whenever I try to start the WebServer service I get the following
> errors:
>
>
>
> Jan 27 17:00:54 localhost clurgmgrd[6884]: <notice> Starting disabled
> service service:WebServer-t1-t2
>
> Jan 27 17:00:54 localhost clurgmgrd: [6884]: <err> Checking Syntax Of The
> File  [apache:WebServer] > Failed
>
> Jan 27 17:00:54 localhost clurgmgrd[6884]: <notice> start on apache
> "WebServer" returned 1 (generic error)
>
> Jan 27 17:00:54 localhost clurgmgrd[6884]: <warning> #68: Failed to start
> service:WebServer-t1-t2; return value: 1
>
> Jan 27 17:00:54 localhost clurgmgrd[6884]: <notice> Stopping service
> service:WebServer-t1-t2
>
> Jan 27 17:00:54 localhost clurgmgrd: [6884]: <err> Checking Syntax Of The
> File  [apache:WebServer] > Failed
>
> Jan 27 17:00:54 localhost clurgmgrd[6884]: <notice> stop on apache
> "WebServer" returned 1 (generic error)
>
> Jan 27 17:00:54 localhost clurgmgrd[6884]: <crit> #12: RG
> service:WebServer-t1-t2 failed to stop; intervention required
>
> Jan 27 17:00:54 localhost clurgmgrd[6884]: <notice> Service
> service:WebServer-t1-t2 is failed
>
> Jan 27 17:00:54 localhost clurgmgrd[6884]: <crit> #13: Service
> service:WebServer-t1-t2 failed to stop cleanly
>
>
>
>
>
> Is this due to a bug or I really do something wrong?
>

Just my 2 cents, but did you modify the httpd.conf file to listen to
the IP address 192.168.1.242?

>
>
>
>
> Thank You All for Your Time,
>
>
>
> Theophanis Kontogiannis
>
>
>
> --
> Linux-cluster mailing list
> Linux-cluster redhat com
> https://www.redhat.com/mailman/listinfo/linux-cluster
>



-- 
Shang Wu
----------------------------------------------------------------
Public Key: keyserver.ubuntu.com
Key ID: 4B2BCA02
Fingerprint: 4832 D5D0 D124 CE1D FD07  167A 3E93 FF44 4B2B CA02


[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]