[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

[Linux-cluster] (no subject)



hi ,everybody:

I have some trouble in using two nodes cluster.
I want to share the same lun of a  EMC storage on two servers,
the packages that I installed as following:

cd /mnt/iso/Server

rpm -Uvh perl-Net-Telnet-3.03-5.noarch.rpm

rpm -ivh openais-0.80.3-15.el5.i386.rpm

rpm -ivh perl-XML-LibXML-Common-0.13-8.2.2.i386.rpm

rpm -ivh perl-XML-NamespaceSupport-1.09-1.2.1.noarch.rpm

rpm -ivh perl-XML-SAX-0.14-5.noarch.rpm

rpm -ivh perl-XML-LibXML-1.58-5.i386.rpm )

rpm -ivh cman-2.0.84-2.el5.i386.rpm

rpm -ivh gfs2-utils-0.1.44-1.el5.i386.rpm

cd /mnt/iso/ClusterStorage/

rpm -ivh gfs-utils-0.1.17-1.el5.i386.rpm

rpm -ivh kmod-gfs-xen-0.1.23-5.el5.i686.rpm

rpm -ivh lvm2-cluster-2.02.32-4.el5.i386.rpm

cd /mnt/iso/Cluster

rpm -ivh system-config-cluster-1.0.52-1.1.noarch.rpm

rpm -ivh rgmanager-2.0.38-2.el5.i386.rpm



The content of my /etc/hosts is :
[root media1 ~]# cat /etc/hosts
# Do not remove the following line, or various programs
# that require network functionality will fail.
127.0.0.1        media1 localhost.localdomain localhost
::1        localhost6.localdomain6 localhost6
192.168.10.250    media2
192.168.10.253    media1

The content of my /etc/cluster/cluster.conf :
<?xml version="1.0" ?>
<cluster config_version="2" name="media_cluster">
        <fence_daemon post_fail_delay="0" post_join_delay="3"/>
        <clusternodes>
                <clusternode name="media1" nodeid="1" votes="1">
                        <fence>
                                <method name="1">
                                        <device name="media_fince" nodename="media1"/>
                                </method>
                        </fence>
                </clusternode>
                <clusternode name="media2" nodeid="2" votes="2">
                        <fence>
                                <method name="1">
                                        <device name="media_fince" nodename="media2"/>
                                </method>
                        </fence>
                </clusternode>
        </clusternodes>
        <cman expected_votes="1" two_node="1"/>
        <fencedevices>
                <fencedevice agent="fence_manual" name="media_fince"/>
        </fencedevices>
        <rm>
                <failoverdomains/>
                <resources/>
        </rm>
</cluster>

But when I start cman on server media1,it cannot start and some errors reported:
[root media1 ~]# /etc/init.d/cman start
Starting cluster:
   Loading modules... done
   Mounting configfs... done
   Starting ccsd... done
   Starting cman... failed
cman not started: two_node set but there are more than 2 nodes /usr/sbin/cman_tool: aisexec daemon didn't start
                                                           [失败]

is there anything  wrong  with my config file?  could give some suggestions to me ?

I just want to use the same lun on two servers

[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]