[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: [Linux-cluster] openais issue



Ok. Please see below. my vm is running on all nodes though clustat
says it is stopped.

--
[root cvtst1 ~]# clustat
Cluster Status for test @ Fri Sep 25 16:52:34 2009
Member Status: Quorate

 Member Name                                                     ID   Status
 ------ ----                                                     ---- ------
 cvtst2                                                    1 Online, rgmanager
 cvtst1                                                     2 Online,
Local, rgmanager
 cvtst3                                                     3 Online, rgmanager

 Service Name                                            Owner (Last)
                                          State
 ------- ----                                            ----- ------
                                          -----
 vm:guest1                                               (none)
                                          stopped
[root cvtst1 ~]#


---
o/p of xm li on cvtst1

--
[root cvtst1 ~]# xm li
Name                                      ID Mem(MiB) VCPUs State   Time(s)
Domain-0                                   0     3470     2 r-----  28939.4
guest1                                     7      511     1 -b----   7727.8

o/p of xm li on cvtst2

--
[root cvtst2 ~]# xm li
Name                                      ID Mem(MiB) VCPUs State   Time(s)
Domain-0                                   0     3470     2 r-----  31558.9
guest1                                    21      511     1 -b----   7558.2
---

Thanks
Paras.



On Fri, Sep 25, 2009 at 4:22 PM, brem belguebli
<brem belguebli gmail com> wrote:
> It looks like no.
>
> can you send an output of clustat  of when the VM is running on
> multiple nodes at the same time?
>
> And by the way, another one after having stopped (clusvcadm -s vm:guest1) ?
>
>
>
> 2009/9/25 Paras pradhan <pradhanparas gmail com>:
>> Anyone having issue as mine? Virtual machine service is not being
>> properly handled by the cluster.
>>
>>
>> Thanks
>> Paras.
>>
>> On Mon, Sep 21, 2009 at 9:55 AM, Paras pradhan <pradhanparas gmail com> wrote:
>>> Ok.. here is my cluster.conf file
>>>
>>> --
>>> [root cvtst1 cluster]# more cluster.conf
>>> <?xml version="1.0"?>
>>> <cluster alias="test" config_version="9" name="test">
>>>        <fence_daemon clean_start="0" post_fail_delay="0" post_join_delay="3"/>
>>>        <clusternodes>
>>>                <clusternode name="cvtst2" nodeid="1" votes="1">
>>>                        <fence/>
>>>                </clusternode>
>>>                <clusternode name="cvtst1" nodeid="2" votes="1">
>>>                        <fence/>
>>>                </clusternode>
>>>                <clusternode name="cvtst3" nodeid="3" votes="1">
>>>                        <fence/>
>>>                </clusternode>
>>>        </clusternodes>
>>>        <cman/>
>>>        <fencedevices/>
>>>        <rm>
>>>                <failoverdomains>
>>>                        <failoverdomain name="myfd1" nofailback="0" ordered="1" restricted="0">
>>>                                <failoverdomainnode name="cvtst2" priority="3"/>
>>>                                <failoverdomainnode name="cvtst1" priority="1"/>
>>>                                <failoverdomainnode name="cvtst3" priority="2"/>
>>>                        </failoverdomain>
>>>                </failoverdomains>
>>>                <resources/>
>>>                <vm autostart="1" domain="myfd1" exclusive="0" max_restarts="0"
>>> name="guest1" path="/vms" recovery="r
>>> estart" restart_expire_time="0"/>
>>>        </rm>
>>> </cluster>
>>> [root cvtst1 cluster]#
>>> ------
>>>
>>> Thanks!
>>> Paras.
>>>
>>>
>>> On Sun, Sep 20, 2009 at 9:44 AM, Volker Dormeyer <volker ixolution de> wrote:
>>>> On Fri, Sep 18, 2009 at 05:08:57PM -0500,
>>>> Paras pradhan <pradhanparas gmail com> wrote:
>>>>> I am using cluster suite for HA of xen virtual machines. Now I am
>>>>> having another problem. When I start the my xen vm in one node, it
>>>>> also starts on other nodes. Which daemon controls  this?
>>>>
>>>> This is usually done bei clurgmgrd (which is part of the rgmanager
>>>> package). To me, this sounds like a configuration problem. Maybe,
>>>> you can post your cluster.conf?
>>>>
>>>> Regards,
>>>> Volker
>>>>
>>>> --
>>>> Linux-cluster mailing list
>>>> Linux-cluster redhat com
>>>> https://www.redhat.com/mailman/listinfo/linux-cluster
>>>>
>>>
>>
>> --
>> Linux-cluster mailing list
>> Linux-cluster redhat com
>> https://www.redhat.com/mailman/listinfo/linux-cluster
>>
>
> --
> Linux-cluster mailing list
> Linux-cluster redhat com
> https://www.redhat.com/mailman/listinfo/linux-cluster
>


[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]