[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: [Linux-cluster] EFI in CLVM



Does it mean that I don't need mpath0p1 ? If its the case i don't need to run kpartx on mpath0?

And not having mpath0p1 will take away this device mapper ioctl failed issue when creating lvcreate?

I am really confused why this lock has failed , also not sure if this is related to this >2TB LUN.

Paras.


On Fri, Aug 12, 2011 at 11:09 AM, Keith Schincke <keith schincke gmail com> wrote:
Your physical volume can be a whole disk (mpath0) or a partition (mpath0p1). I use the partition schema as blank disks could be accidentally used by a follow on admin who does not fully understand the system configuration. 

Keith

Sent from my iPhone

On Aug 12, 2011, at 10:14, Paras pradhan <pradhanparas gmail com> wrote:



On Fri, Aug 12, 2011 at 7:39 AM, Alan Brown <ajb2 mssl ucl ac uk> wrote:
Paras pradhan wrote:
Hi,

I have a 2199GB LUN assigned to my 3 node cluster. Since its >2TB, I used
parted to create the EFI GPT parittion. After that pvcreate and vgcreate
were successfull but I get the following error when doing lvcreate.


If the entire LUN is a PV then you don't need to partition it.

You mean don't use parted or any and directly proceed to pvcreate?


 




--
Linux-cluster mailing list
Linux-cluster redhat com
https://www.redhat.com/mailman/listinfo/linux-cluster


--
Linux-cluster mailing list
Linux-cluster redhat com
https://www.redhat.com/mailman/listinfo/linux-cluster


[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]