[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: [Linux-cluster] EFI in CLVM



Keith,

Yes clvm is running.

Here is what I have done.

1) LUN assigned to the cluster nodes
2) multipathd detected the LUNs in all nodes
3) used GNU parted to create EFI/GPT
4) DID: kpartx -a /dev/mapper/mpath13 , then I see mpath13p1
5) pvcreate /dev/mapper/mpath13p1
6) vgcreate -c y prd_vg10 /dev/mapper/mpath13p1
7) Ran kpartx -a  and partprobe in all nodes
8)  
lvcreate -n prd_vg10_lv -L2197GB prd_vg10 
 
  Error locking on node prd2: device-mapper: create ioctl failed: Device or resource busy
  Error locking on node prd3: device-mapper: create ioctl failed: Device or resource busy
  Error locking on node prd1: device-mapper: create ioctl failed: Device or resource busy
  Failed to activate new LV.


Thanks
Paras.


On Fri, Aug 12, 2011 at 11:49 AM, Keith Schincke <keith schincke gmail com> wrote:
I have used multiple >2T physical volumes in my large cluster.
Do you have clvmd running and does your LVM have the cluster flag turned on?

On Fri, Aug 12, 2011 at 11:24 AM, Paras pradhan <pradhanparas gmail com> wrote:
> Does it mean that I don't need mpath0p1 ? If its the case i don't need to
> run kpartx on mpath0?
> And not having mpath0p1 will take away this device mapper ioctl failed issue
> when creating lvcreate?
> I am really confused why this lock has failed , also not sure if this is
> related to this >2TB LUN.
> Paras.
>
> On Fri, Aug 12, 2011 at 11:09 AM, Keith Schincke <keith schincke gmail com>
> wrote:
>>
>> Your physical volume can be a whole disk (mpath0) or a partition
>> (mpath0p1). I use the partition schema as blank disks could be accidentally
>> used by a follow on admin who does not fully understand the system
>> configuration.
>> Keith
>>
>> Sent from my iPhone
>> On Aug 12, 2011, at 10:14, Paras pradhan <pradhanparas gmail com> wrote:
>>
>>
>>
>> On Fri, Aug 12, 2011 at 7:39 AM, Alan Brown <ajb2 mssl ucl ac uk> wrote:
>>>
>>> Paras pradhan wrote:
>>>>
>>>> Hi,
>>>>
>>>> I have a 2199GB LUN assigned to my 3 node cluster. Since its >2TB, I
>>>> used
>>>> parted to create the EFI GPT parittion. After that pvcreate and vgcreate
>>>> were successfull but I get the following error when doing lvcreate.
>>>>
>>>
>>> If the entire LUN is a PV then you don't need to partition it.
>>
>> You mean don't use parted or any and directly proceed to pvcreate?
>>
>>
>>>
>>>
>>>
>>> --
>>> Linux-cluster mailing list
>>> Linux-cluster redhat com
>>> https://www.redhat.com/mailman/listinfo/linux-cluster
>>
>> --
>> Linux-cluster mailing list
>> Linux-cluster redhat com
>> https://www.redhat.com/mailman/listinfo/linux-cluster
>>
>> --
>> Linux-cluster mailing list
>> Linux-cluster redhat com
>> https://www.redhat.com/mailman/listinfo/linux-cluster
>
>
> --
> Linux-cluster mailing list
> Linux-cluster redhat com
> https://www.redhat.com/mailman/listinfo/linux-cluster
>

--
Linux-cluster mailing list
Linux-cluster redhat com
https://www.redhat.com/mailman/listinfo/linux-cluster


[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]