[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: [Linux-cluster] cluster.conf question



Guys, im also seeing this:

Why is it seeing 6 nodes?  Thanks

 cman_tool status
Version: 6.2.0
Config Version: 2
Cluster Name: WSExen
Cluster Id: 5456
Cluster Member: Yes
Cluster Generation: 616
Membership state: Cluster-Member
Nodes: 6
Expected votes: 4
Total votes: 4
Quorum: 3  
Active subsystems: 5
Flags: 
Ports Bound: 0  
Node name: nysv0194
Node ID: 3
Multicast addresses: 239.192.21.101 
Node addresses: ip

On Thu, Aug 18, 2011 at 5:07 PM, V B <forums clustermagnet com> wrote:
Gents,  

   Having a problem with an initial cluster deployment.  The idea is to have 4 nodes, connected to a FC lun, running xen... , clvm + ocfs2
   The problem I am experiencing, fencing is not starting up... Also when /etc/init.d/cman start is issued, most hosts just sit there without giving back any results.
   I am seeing errors such as  Cluster is not quorate.  Refusing connection.   
    (firewalls are open for port 6809udp)

Can you please let me know if you think this cluster.conf is setup correctly?

THANKS!

My cluster.conf:

    <?xml version="1.0"?>
    <cluster name="WSExen" config_version="2">
        <clusternodes>
                <clusternode name="host1" nodeid="1">
                        <fence>
                                <method name="single">
                                        <device name="manual" ipaddr="host 1`'s ip"/>
                                </method>
                        </fence>
                </clusternode>
                <clusternode name="host2" nodeid="2">
                        <fence>
                                <method name="single">
                                        <device name="manual" ipaddr="host2's ip"/>
                                </method>
                        </fence>
                </clusternode>
                <clusternode name="host3" nodeid="3">
                        <fence>
                                <method name="single">
                                        <device name="manual" ipaddr="host3's ip"/>
                                </method>
                        </fence>
                </clusternode>
                <clusternode name="host4" nodeid="4">
                        <fence>
                                <method name="single">
                                        <device name="manual" ipaddr="host 4's ip"/>
                                </method>
                        </fence>
                </clusternode>
        </clusternodes>
  
        <fence_daemon clean_start="1" post_fail_delay="0" post_join_delay="3"/>

        <fencedevices>
                <fencedevice name="manual" agent="fence_manual"/>
        </fencedevices> 
   
   <rm>
   </rm>
   
   <cman port="6809">
   </cman>
</cluster>

Thanks for all your help!
  


[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]