[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: [Linux-cluster] clvmd hangs



Ok, I have update my config but it seems to fail when unfencing itself.
fence_node -U fails as well as it can't find cman and cman fails because
it can't unfence. A bit of a catch 22. So҆

# fence_node -U
fence_node: cannot connect to cman


New config:

<?xml version="1.0"?>
<cluster config_version="7" name="Xanadu">
	<clusternodes>
		<clusternode name="xanadunode1" nodeid="1">
			<fence>
				<method name="Method">
				<device name="SCSI_Fence"/>
				</method>
			</fence>
			<unfence>
                                <device action="on" name="SCSI_Fence"/>
                        </unfence>
		</clusternode>
		<clusternode name="xanadunode2" nodeid="2">
			<fence>
				<method name="Method">
				<device name="SCSI_Fence"/>
				</method>
			</fence>
			<unfence>
                                <device action="on" name="SCSI_Fence"/>
                        </unfence>
		</clusternode>
	</clusternodes>
	<cman expected_votes="1" two_node="1"/>
	<fencedevices>
		<fencedevice agent="fence_scsi" name="SCSI_Fence"/>
	</fencedevices>
</cluster>

Additionally these errors are being thrown to the console.


dlm: no local IP address has been set
dlm: cannot start dlm lowcomms -107


Thanks!







On 8/7/12 1:22 AM, "Digimer" <lists alteeve ca> wrote:

>
>
>Without a way to put the lost node into a known state, the only safe
>option remaining is to hang. This is by design. You have to add fencing
>to your cluster.
>
>This explains it in detail;
>
>https://alteeve.com/w/2-Node_Red_Hat_KVM_Cluster_Tutorial#Concept.3B_Fenci
>ng
>
>-- 
>Digimer
>Papers and Projects: https://alteeve.com



[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]