[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: [Linux-cluster] clusvcadm : Could not connect to resource group manager



It is strange that strace shows that /var/run/cluster/rgmanager.sk is missing.

Normally it is helpful to see the complete cluster.conf. Could you provide that one?

Also of interest is /var/log/cluster/rgmanager.log - do you have debug enabled inside cluster.conf?

Maybe it is possible to start rgmanager in the foreground (-f) with strace? That might also be a way to show why the rgmanager.sk is missing ...

Just some ideas ...


Kind regards,

    Heiko

Am 24.08.2012 11:04, schrieb PARAM KRISH:
All,

I am trying to setup a simple two node cluster in my laptop using two RHEL VM's.

Everything looks just fine to me but i am unable to enable a apache service though it works beautifully when tried with "rg_test test" on both the nodes.

What could be the problem ? Please help. I am a novice in red hat cluster but learnt a bit of it in the last few days while trying to fix all the problems encountered.

Here are the details.

[root server1 ~]# clustat
Cluster Status for newCluster @ Thu Aug 23 00:29:32 2012
Member Status: Quorate

 Member Name                 ID   Status
 ------ ----                 ---- ------
 server1                     1 Online, Local
 server2                     2 Online

[root server1 ~]# clustat -x
<?xml version="1.0"?>
<clustat version="4.1.1">
  <cluster name="newCluster" id="43188" generation="250536"/>
  <quorum quorate="1" groupmember="0"/>
  <nodes>
<node name="server1" state="1" local="1" estranged="0" rgmanager="0" rgmanager_master="0" qdisk="0" nodeid="0x00000001"/> <node name="server2" state="1" local="0" estranged="0" rgmanager="0" rgmanager_master="0" qdisk="0" nodeid="0x00000002"/> </nodes>
</clustat>

[root server2 ~]# clustat
Cluster Status for newCluster @ Thu Aug 23 03:13:34 2012
Member Status: Quorate

 Member Name                 ID   Status
 ------ ----                 ---- ------
 server1                     1 Online
 server2                     2 Online, Local

[root server2 ~]# clustat -x
<?xml version="1.0"?>
<clustat version="4.1.1">
  <cluster name="newCluster" id="43188" generation="250536"/>
  <quorum quorate="1" groupmember="0"/>
  <nodes>
<node name="server1" state="1" local="0" estranged="0" rgmanager="0" rgmanager_master="0" qdisk="0" nodeid="0x00000001"/> <node name="server2" state="1" local="1" estranged="0" rgmanager="0" rgmanager_master="0" qdisk="0" nodeid="0x00000002"/>
  </nodes>
</clustat>


[root server2 ~]# clusvcadm -e Apache
Local machine trying to enable service:Apache...Could not connect to resource group manager

strace cluvcsadm -e Apache
...
stat64(1, {st_mode=S_IFCHR|0620, st_rdev=makedev(136, 4), ...}) = 0
mmap2(NULL, 4096, PROT_READ|PROT_WRITE, MAP_PRIVATE|MAP_ANONYMOUS, -1, 0) = 0xb7fb5000 write(1, "Local machine trying to enable s"..., 48Local machine trying to enable service:Apache...) = 48
socket(PF_FILE, SOCK_STREAM, 0)         = 5
connect(5, {sa_family=AF_FILE, path="/var/run/cluster/rgmanager.sk <http://rgmanager.sk>"...}, 110) = -1 ENOENT (No such file or directory)
close(5)                                = 0
write(1, "Could not connect to resource gr"..., 44Could not connect to resource group manager
) = 44
exit_group(1)                           = ?


[root server1 ~]# hostname
server1.localdomain

[root server1 ~]# cat /etc/hosts
# Do not remove the following line, or various programs
# that require network functionality will fail.
#127.0.0.1 server1.localdomain server1 localhost.localdomain localhost
192.168.61.132 server1.localdomain server1
192.168.61.133 server2.localdomain server2
::1             localhost6.localdomain6 localhost6


Package versions :
luci-0.12.2-24.el5
ricci-0.12.2-24.el5
rgmanager-2.0.52-9.el5
modcluster-0.12.1-2.el5
cluster-cim-0.12.1-2.el5
system-config-cluster-1.0.57-7
lvm2-cluster-2.02.74-3.el5
cluster-snmp-0.12.1-2.el5

[root server1 log]# cman_tool status
Version: 6.2.0
Config Version: 15
Cluster Name: newCluster
Cluster Id: 43188
Cluster Member: Yes
Cluster Generation: 250536
Membership state: Cluster-Member
Nodes: 2
Expected votes: 1
Total votes: 2
Quorum: 1
Active subsystems: 2
Flags: 2node
Ports Bound: 0
Node name: server1
Node ID: 1
Multicast addresses: 239.192.168.93
Node addresses: 192.168.61.132

Redhat :Red Hat Enterprise Linux Server release 5.6 (Tikanga)2.6.18-238.el5xen

[root server1 log]# service rgmanager status
clurgmgrd (pid  9775) is running...

[root server1 log]# netstat -na | grep 11111
tcp 0 0 0.0.0.0:11111 <http://0.0.0.0:11111> 0.0.0.0:* LISTEN

Please let me know if you can help. One thing i noticed was that in the "clustat" it does not show "rgmanager" against both the nodes but i see the service is just running fine.

*Note : No iptables, no SELinux enabled.*
*
*
Hope i have given all the details required to help me quickly. Thanks.

-Param




[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]