[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

[Linux-cluster] fence_ipmilan Faiing for 'Administrator' user



Hi All ,

Need help in configuring IPMI_Lan as fencing device for my cluster . The servers I am using are of make HP ProLiant

Since fence_ipmilan internally uses ipmitool , I was trying to understand the use of ipmitool . For that purpose , I initially created a user named 'admin' using ipmitool.

=====
# ipmitool user list 2
ID  Name             Callin  Link Auth  IPMI Msg   Channel Priv Limit
1   Administrator    true    false      true       ADMINISTRATOR
2   admin             true    false      true       USER
3   (Empty User)     true    false      false      NO ACCESS
4   (Empty User)     true    false      false      NO ACCESS
______________________________

]# ipmitool channel getciphers ipmi 2 
ID   IANA    Auth Alg        Integrity Alg   Confidentiality Alg
0    N/A     none            none            none           
1    N/A     hmac_sha1       none            none           
2    N/A     hmac_sha1       hmac_sha1_96    none           
3    N/A     hmac_sha1       hmac_sha1_96    aes_cbc_128  

=====

Using the 'admin' user , I am able to execute IPMI commands successfully.

=====
]# ipmitool -I lanplus -H 192.168.2.153 -U admin -L USER chassis status
System Power : on
Power Overload : false
Power Interlock : inactive
Main Power Fault : false
......
......
-----------------------
]# fence_ipmilan -L USER -a 192.168.2.153 -P lanplus -l admin -p xxxxxxx -T 4 -o status -v
Getting status of IPMI:192.168.2.153...Spawning: '/usr/bin/ipmitool -I lanplus -H '192.168.2.153' -U 'ssdg' -L 'USER' -P '[set]' -v chassis power status'...
Chassis power = On
Done
=======


But the same above commands fails if I use the 'Administrator' User.

=====
# ipmitool -I lanplus -H 192.168.2.153 -U Administrator -L ADMINISTRATOR chassis status
Password:
Error: Unable to establish IPMI v2 / RMCP+ session
Error sending Chassis Status command

# ipmitool -I lanplus -H 192.168.2.153 -U Administrator chassis status
Password:
Error: Unable to establish IPMI v2 / RMCP+ session
Error sending Chassis Status command
=======

I am using the default password for 'Administrator' user
which is printed on a little cardboard card attached to the server

Kindly guide where I went wrong ?

Thanks in Advance
Zaman

[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]