[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: [Linux-cluster] GFS2 File System mount failing



Hi,

On Thu, 2013-01-31 at 00:29 +0800, Zama Ques wrote:
> 
> 
> I am facing few issues while creating a GFS2 file system . GFS2 file
> creation is successful , but  it is failing while trying to mount the
> file system . 
> 
> It is failing with the following error :
> 
> ===
> 
> [root eser~]# /etc/init.d/gfs2 start
> Mounting GFS2 filesystem (/sharedweb): fs is for a different cluster
> error mounting lockproto lock_dlm
>                                                            [FAILED]
> ----------
> 
Did you restart the cluster demons after you changed the config file? It
looks like it still is looking at the old data from the messages you've
posted,

Steve.

> [root eser ~]# tail -f /var/log/messages
> Jan 30 15:50:27 eser modcluster: Updating cluster version
> Jan 30 15:50:27 eser corosync[7121]:   [QUORUM] Members[2]: 1 2
> Jan 30 15:50:28 eser rgmanager[7379]: Reconfiguring
> Jan 30 15:50:28 eser rgmanager[7379]: Loading Service Data
> Jan 30 15:50:29 eserrgmanager[7379]: Stopping changed resources.
> Jan 30 15:50:29 eser rgmanager[7379]: Restarting changed resources.
> Jan 30 15:50:29 eser rgmanager[7379]: Starting changed resources.
> Jan 30 15:56:21 eser gfs_controld[7254]: join: fs requires
> cluster="mycluster" current="sharedweb"
> Jan 30 16:02:43 eser gfs_controld[7254]: join: fs requires
> cluster="mycluster" current="sharedweb"
> Jan 30 18:46:48 eser gfs_controld[7254]: join: fs requires
> cluster="mycluster" current="sharedweb"
> 
> 
>   ==========
> 
> "sharedweb" is the cluster which I created earlier and created the
> GFS2 file system using this cluster name. But I deleted "sharedweb"
> cluster and created a new cluster called "mycluster" , but while
> mounting the GFS2 partition with the new cluster , it is showing the
> error as mentioned above .
> 
> I created the new GFS2 file system using the command as shown below 
> 
> mkfs.gfs2 -t mycluster:mygfs2 -p lock_dlm -j 2 /dev/mapper/mpathcp1
> 
> My cluster config is as follows:
> 
> =====
> # cat /etc/cluster/cluster.conf
> <?xml version="1.0"?>
> <cluster config_version="2" name="mycluster">
>         <clusternodes>
>                 <clusternode name="eser.xxx.com" nodeid="1"/>
>                 <clusternode name="www.xxxxx.com" nodeid="2"/>
>         </clusternodes>
>         <cman expected_votes="1" two_node="1"/>
> </cluster>
> ===
> 
> Please suggest how to resolve the issue
> 
> 
> Thanks
> Zaman
> 
> -- 
> Linux-cluster mailing list
> Linux-cluster redhat com
> https://www.redhat.com/mailman/listinfo/linux-cluster



[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]