[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

[Linux-cluster] Adding a node back to cluster failing



Hi ,

We are having a node two cluster with manual fencing configuration . One of the node died because of some hardware issue and we removed the dead node from the cluster using the following commands.

fence_manual     -n    db2.example.com
fence_ack_manual    -n    db2.example.com

The faulty node is now recovered and we need to add this node back to cluster . We are trying to add the node using luci interface . But while adding the add using "Add a node " from the luci interface , the addition of node fails with the error that "that node is already a part of the cluster " . But the node name is not there in cluster.conf file .

===
 cat /etc/cluster/cluster.conf
<?xml version="1.0"?>
<cluster alias="db" config_version="31" name="db">
        <fence_daemon clean_start="0" post_fail_delay="0" post_join_delay="3"/>
        <clusternodes>
                <clusternode name="db1.example.com" nodeid="1" votes="1">
                        <fence/>
                </clusternode>
        </clusternodes>
        <cman/>
        <fencedevices/>
        <rm>
                <failoverdomains>
                        <failoverdomain name="DBFA-DM" nofailback="0" ordered="0" restricted="1">
                                <failoverdomainnode name="db1.example.com" priority="1"/>
                        </failoverdomain>
                </failoverdomains>
                <resources>
                        <postgres-8 config_file="/var/lib/pgsql/data/postgresql.conf" name="psql" postmaster_user="postgres" shutdown_wait="0"/>
                        <ip address="192.168.2.173" monitor_link="1"/>
                        <clusterfs device="/dev/db/dbgfs" force_unmount="1" fsid="48393" fstype="gfs" mountpoint="/var/lib/pgsql/" name="DB" self_fence="1"/>
                        <script file="/etc/init.d/postgresql" name="psql-db"/>
                </resources>
                <service autostart="1" domain="DBFA-DM" exclusive="1" name="DB" recovery="relocate">
                        <ip ref="192.168.2.173"/>
                        <clusterfs fstype="gfs" ref="DB"/>
                        <script ref="psql-db"/>
                </service>
        </rm>
        <totem consensus="4800" join="60" token="10000" token_retransmits_before_loss_const="20"/>
</cluster>
====

Please suggest how to resolve the issue .

Thanks
Zaman

[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]