[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: [Linux-cluster] Local Partitions detected as Multipath Device



Hi,

On Tuesday 22 October 2013 12:17:06 Zama Ques wrote:
> My local partitions are detected as multipath device
>
> $multipath -l mpathb (360014380125d90420000a000003e0000) dm-9 HP,HSV450
> size=200G features='1 queue_if_no_path' hwhandler='0' wp=rw
> `-+- policy='round-robin 0' prio=0 status=active
> `- 3:0:0:1 sdb 8:16 active undef running
> mpatha (3600508b1001c02143bc59c6862d97353) dm-0 HP,LOGICAL VOLUME
> size=137G features='1 queue_if_no_path' hwhandler='0' wp=rw
> `-+- policy='round-robin 0' prio=0 status=active
> `- 0:0:0:1 sda 8:0  active undef running
> I added the following lines in multipath.conf so that local partitions
> are not considered as multipath device blacklist { wwid
> 3600508b1001c02143bc59c6862d97353
> }
> Executed the following commands after that .
> #service multipathd reload # multipath -F
> Oct 22 12:10:42 | mpathb: map in use
> Oct 22 12:10:42 | mpatha: map in use
> So , tried rebooting the server , but no luck . Any clues to resolve the
> issue will be highly appreciated .

See here:

https://access.redhat.com/site/documentation/en-US/Red_Hat_Enterprise_Linux/6/html-single/DM_Multipath/

Try using the "find_multipaths yes" option in /etc/multipath.conf (in the 
defaults section). This should instruct multipathd to only look for real 
multipath devices, not for local disks.

Regards,

Peter


[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]