<html>
  <head>
    <meta content="text/html; charset=ISO-8859-1"
      http-equiv="Content-Type">
  </head>
  <body bgcolor="#FFFFFF" text="#000000">
    The behavior of cman's resolving of cluster node names is less than
    clear, as per the RHEL bugzilla report.<br>
    <br>
    The hostname and cluster.conf match, as does /etc/hosts and uname
    -n.&nbsp; The short names and FQDN ping.&nbsp; I believe all the node
    cluster.conf are in sync, and all nodes are accessible to each other
    using either short or long names.<br>
    <br>
    You'll have to trust that I've tried everything obvious, and every
    possible combination of FQDN and short names in cluster.conf and
    hostname.&nbsp; That said, it is totally possible I missed something
    obvious.<br>
    <br>
    I suspect, there is something else going on and I don't know how to
    get at it.<br>
    <br>
    Wes<br>
    <br>
    <br>
    On 1/6/2012 6:06 PM, Kevin Stanton wrote:
    <blockquote
cite="mid:B9EFAE4B1BE97D49B9FCFDCEC3AC09C313C563AA@MailNode2.eprize.local"
      type="cite">
      <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html;
        charset=ISO-8859-1">
      <meta name="Generator" content="Microsoft Word 14 (filtered
        medium)">
      <!--[if !mso]><style>v\:* {behavior:url(#default#VML);}
o\:* {behavior:url(#default#VML);}
w\:* {behavior:url(#default#VML);}
.shape {behavior:url(#default#VML);}
</style><![endif]-->
      <style><!--
/* Font Definitions */
@font-face
        {font-family:Helvetica;
        panose-1:2 11 6 4 2 2 2 2 2 4;}
@font-face
        {font-family:"Cambria Math";
        panose-1:2 4 5 3 5 4 6 3 2 4;}
@font-face
        {font-family:Calibri;
        panose-1:2 15 5 2 2 2 4 3 2 4;}
@font-face
        {font-family:Verdana;
        panose-1:2 11 6 4 3 5 4 4 2 4;}
@font-face
        {font-family:Consolas;
        panose-1:2 11 6 9 2 2 4 3 2 4;}
/* Style Definitions */
p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal
        {margin:0in;
        margin-bottom:.0001pt;
        font-size:12.0pt;
        font-family:"Times New Roman","serif";}
a:link, span.MsoHyperlink
        {mso-style-priority:99;
        color:blue;
        text-decoration:underline;}
a:visited, span.MsoHyperlinkFollowed
        {mso-style-priority:99;
        color:purple;
        text-decoration:underline;}
p
        {mso-style-priority:99;
        margin:0in;
        margin-bottom:.0001pt;
        font-size:12.0pt;
        font-family:"Times New Roman","serif";}
pre
        {mso-style-priority:99;
        mso-style-link:"HTML Preformatted Char";
        margin:0in;
        margin-bottom:.0001pt;
        font-size:10.0pt;
        font-family:"Courier New";}
p.MsoListParagraph, li.MsoListParagraph, div.MsoListParagraph
        {mso-style-priority:34;
        margin-top:0in;
        margin-right:0in;
        margin-bottom:0in;
        margin-left:.5in;
        margin-bottom:.0001pt;
        font-size:12.0pt;
        font-family:"Times New Roman","serif";}
span.hoenzb
        {mso-style-name:hoenzb;}
span.HTMLPreformattedChar
        {mso-style-name:"HTML Preformatted Char";
        mso-style-priority:99;
        mso-style-link:"HTML Preformatted";
        font-family:"Consolas","serif";}
span.EmailStyle21
        {mso-style-type:personal-reply;
        font-family:"Verdana","sans-serif";
        color:windowtext;
        font-weight:normal;
        font-style:normal;}
.MsoChpDefault
        {mso-style-type:export-only;
        font-size:10.0pt;}
@page WordSection1
        {size:8.5in 11.0in;
        margin:1.0in 1.0in 1.0in 1.0in;}
div.WordSection1
        {page:WordSection1;}
--></style><!--[if gte mso 9]><xml>
<o:shapedefaults v:ext="edit" spidmax="1026" />
</xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml>
<o:shapelayout v:ext="edit">
<o:idmap v:ext="edit" data="1" />
</o:shapelayout></xml><![endif]-->
      <div class="WordSection1">
        <p class="MsoNormal"><span
style="font-size:10.0pt;font-family:&quot;Arial&quot;,&quot;sans-serif&quot;">&gt;
            <span style="color:black">Hi,<o:p></o:p></span></span></p>
        <div>
          <p class="MsoNormal"><span
style="font-size:10.0pt;font-family:&quot;Arial&quot;,&quot;sans-serif&quot;">&gt;
              <span style="color:black">I think CMAN expect that the
                names of the cluster nodes be the same returned by the
                command "uname -n".<o:p></o:p></span></span></p>
        </div>
        <div>
          <p class="MsoNormal"><span
style="font-size:10.0pt;font-family:&quot;Arial&quot;,&quot;sans-serif&quot;">&gt;
              <span style="color:black">For what you write your nodes
                hostnames are:&nbsp;test01.gdao.ucsc.edu
                and&nbsp;test02.gdao.ucsc.edu, but in cluster.conf you have
                declared only "test01" and "test02".<o:p></o:p></span></span></p>
        </div>
        <div>
          <div>
            <div>
              <p class="MsoNormal"><span
style="font-size:10.0pt;font-family:&quot;Verdana&quot;,&quot;sans-serif&quot;"><o:p>&nbsp;</o:p></span></p>
              <p class="MsoNormal"><span
style="font-size:10.0pt;font-family:&quot;Verdana&quot;,&quot;sans-serif&quot;">I
                  haven't found this to be the case in the past.&nbsp; I
                  actually use a separate short name to reference each
                  node which is different than the hostname of the
                  server itself.&nbsp; All I've ever had to do is make sure
                  it resolves correctly. &nbsp;You can do this either in DNS
                  and/or in /etc/hosts.&nbsp; I have found that it's a good
                  idea to do both in case your DNS server is a virtual
                  machine and is not running for some reason.&nbsp; In that
                  case with /etc/hosts you can still start cman. &nbsp;<o:p></o:p></span></p>
              <p class="MsoNormal"><span
style="font-size:10.0pt;font-family:&quot;Verdana&quot;,&quot;sans-serif&quot;"><o:p>&nbsp;</o:p></span></p>
              <p class="MsoNormal"><span
style="font-size:10.0pt;font-family:&quot;Verdana&quot;,&quot;sans-serif&quot;">I
                  would make sure whatever node names you use in the
                  cluster.conf will resolve when you try to ping it from
                  all nodes in the cluster.&nbsp; Also make sure your
                  cluster.conf is in sync between all nodes.<o:p></o:p></span></p>
              <p class="MsoNormal"><span
style="font-size:10.0pt;font-family:&quot;Verdana&quot;,&quot;sans-serif&quot;"><o:p>&nbsp;</o:p></span></p>
              <p class="MsoNormal"><span
style="font-size:10.0pt;font-family:&quot;Verdana&quot;,&quot;sans-serif&quot;">-Kevin<o:p></o:p></span></p>
              <p class="MsoNormal"><span
style="font-size:10.0pt;font-family:&quot;Verdana&quot;,&quot;sans-serif&quot;"><o:p>&nbsp;</o:p></span></p>
            </div>
            <p class="MsoNormal"><span
style="font-size:10.0pt;font-family:&quot;Arial&quot;,&quot;sans-serif&quot;;color:black"><o:p>&nbsp;</o:p></span></p>
          </div>
          <div class="MsoNormal" style="text-align:center"
            align="center"><span
style="font-size:10.0pt;font-family:&quot;Arial&quot;,&quot;sans-serif&quot;;color:black">
              <hr id="zwchr" align="center" size="2" width="100%">
            </span></div>
          <blockquote style="border:none;border-left:solid #1010FF
            1.5pt;padding:0in 0in 0in
            4.0pt;margin-left:3.75pt;margin-top:5.0pt;margin-bottom:5.0pt">
            <p class="MsoNormal"><span
style="font-family:&quot;Helvetica&quot;,&quot;sans-serif&quot;;color:black">These
                servers are currently on the same host, but may not be
                in the future.&nbsp; They are in a vm cluster (though
                honestly, I'm not sure what this means yet).<br>
                <br>
                SElinux is on, but disabled.<br>
                Firewalling through iptables is turned off via
                system-config-securitylevel<br>
                <br>
                There is no line currently in the cluster.conf that
                deals with multicasting.<br>
                <br>
                Any other suggestions?<br>
                <br>
                Wes<br>
                <br>
                On 1/6/2012 12:05 PM, Luiz Gustavo Tonello wrote: <o:p></o:p></span></p>
            <p class="MsoNormal"><span
style="font-family:&quot;Helvetica&quot;,&quot;sans-serif&quot;;color:black">Hi,
                <o:p></o:p></span></p>
            <div>
              <p class="MsoNormal"><span
style="font-family:&quot;Helvetica&quot;,&quot;sans-serif&quot;;color:black"><o:p>&nbsp;</o:p></span></p>
            </div>
            <div>
              <p class="MsoNormal"><span
style="font-family:&quot;Helvetica&quot;,&quot;sans-serif&quot;;color:black">This
                  servers is on VMware? At the same host?<o:p></o:p></span></p>
            </div>
            <div>
              <p class="MsoNormal"><span
style="font-family:&quot;Helvetica&quot;,&quot;sans-serif&quot;;color:black">SElinux
                  is disable? iptables have something?<o:p></o:p></span></p>
            </div>
            <div>
              <p class="MsoNormal"><span
style="font-family:&quot;Helvetica&quot;,&quot;sans-serif&quot;;color:black"><o:p>&nbsp;</o:p></span></p>
            </div>
            <div>
              <p class="MsoNormal"><span
style="font-family:&quot;Helvetica&quot;,&quot;sans-serif&quot;;color:black">In
                  my environment I had a problem to start GFS2 with
                  servers in differents hosts.<o:p></o:p></span></p>
            </div>
            <div>
              <p class="MsoNormal"><span
style="font-family:&quot;Helvetica&quot;,&quot;sans-serif&quot;;color:black">To
                  clustering servers, was need migrate one server to the
                  same host of the other, and restart this.<o:p></o:p></span></p>
            </div>
            <div>
              <p class="MsoNormal"><span
style="font-family:&quot;Helvetica&quot;,&quot;sans-serif&quot;;color:black"><o:p>&nbsp;</o:p></span></p>
            </div>
            <div>
              <p class="MsoNormal"><span
style="font-family:&quot;Helvetica&quot;,&quot;sans-serif&quot;;color:black">I
                  think, one of the problem was because the virtual
                  switchs.<o:p></o:p></span></p>
            </div>
            <div>
              <p class="MsoNormal"><span
style="font-family:&quot;Helvetica&quot;,&quot;sans-serif&quot;;color:black">To
                  solve,&nbsp;I changed a multicast IP, to use 225.0.0.13 at
                  cluster.conf&nbsp;<o:p></o:p></span></p>
            </div>
            <div>
              <p class="MsoNormal"><span
style="font-family:&quot;Helvetica&quot;,&quot;sans-serif&quot;;color:black">&nbsp;&nbsp;&lt;multicast
                  addr="225.0.0.13"/&gt;<o:p></o:p></span></p>
            </div>
            <div>
              <p class="MsoNormal"><span
style="font-family:&quot;Helvetica&quot;,&quot;sans-serif&quot;;color:black">And
                  add a static route in both, to use default gateway.<o:p></o:p></span></p>
            </div>
            <div>
              <p class="MsoNormal"><span
style="font-family:&quot;Helvetica&quot;,&quot;sans-serif&quot;;color:black"><o:p>&nbsp;</o:p></span></p>
            </div>
            <div>
              <p class="MsoNormal"><span
style="font-family:&quot;Helvetica&quot;,&quot;sans-serif&quot;;color:black">I
                  don't know if it's correct, but this solve my problem.<o:p></o:p></span></p>
            </div>
            <div>
              <p class="MsoNormal"><span
style="font-family:&quot;Helvetica&quot;,&quot;sans-serif&quot;;color:black"><o:p>&nbsp;</o:p></span></p>
            </div>
            <div>
              <p class="MsoNormal"><span
style="font-family:&quot;Helvetica&quot;,&quot;sans-serif&quot;;color:black">I
                  hope that help you.<o:p></o:p></span></p>
            </div>
            <div>
              <p class="MsoNormal"><span
style="font-family:&quot;Helvetica&quot;,&quot;sans-serif&quot;;color:black"><o:p>&nbsp;</o:p></span></p>
            </div>
            <div>
              <p class="MsoNormal"><span
style="font-family:&quot;Helvetica&quot;,&quot;sans-serif&quot;;color:black">Regards.<o:p></o:p></span></p>
            </div>
            <div>
              <p class="MsoNormal"><span
style="font-family:&quot;Helvetica&quot;,&quot;sans-serif&quot;;color:black"><o:p>&nbsp;</o:p></span></p>
              <div>
                <p class="MsoNormal"><span
style="font-family:&quot;Helvetica&quot;,&quot;sans-serif&quot;;color:black">On
                    Fri, Jan 6, 2012 at 5:01 PM, Wes Modes &lt;<a
                      moz-do-not-send="true"
                      href="mailto:wmodes@ucsc.edu" target="_blank">wmodes@ucsc.edu</a>&gt;
                    wrote:<o:p></o:p></span></p>
                <p class="MsoNormal"><span
style="font-family:&quot;Helvetica&quot;,&quot;sans-serif&quot;;color:black">Hi,
                    Steven.<br>
                    <br>
                    I've tried just about every possible combination of
                    hostname and<br>
                    cluster.conf.<br>
                    <br>
                    ping to test01 resolves to 128.114.31.112<br>
                    ping to <a moz-do-not-send="true"
                      href="http://test01.gdao.ucsc.edu" target="_blank">test01.gdao.ucsc.edu</a>
                    resolves to 128.114.31.112<br>
                    <br>
                    It feels like the right thing is being returned.
                    &nbsp;This feels like it<br>
                    might be a quirk (or bug possibly) of cman or
                    openais.<br>
                    <br>
                    There are some old bug reports around this, for
                    example<br>
                    <a moz-do-not-send="true"
                      href="https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=488565"
                      target="_blank">https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=488565</a>.
                    &nbsp;It sounds like the<br>
                    way that cman reports this error is anything but
                    straightforward.<br>
                    <br>
                    Is there anyone who has encountered this error and
                    found a solution?<br>
                  </span><span
style="font-family:&quot;Helvetica&quot;,&quot;sans-serif&quot;;color:#888888"><br>
                    <span class="hoenzb">Wes</span></span><span
style="font-family:&quot;Helvetica&quot;,&quot;sans-serif&quot;;color:black"><o:p></o:p></span></p>
                <div>
                  <div>
                    <p class="MsoNormal"><span
style="font-family:&quot;Helvetica&quot;,&quot;sans-serif&quot;;color:black"><br>
                        <br>
                        On 1/6/2012 2:00 AM, Steven Whitehouse wrote:<br>
                        &gt; Hi,<br>
                        &gt;<br>
                        &gt; On Thu, 2012-01-05 at 13:54 -0800, Wes
                        Modes wrote:<br>
                        &gt;&gt; Howdy, y'all. I'm trying to set up GFS
                        in a cluster on CentOS systems<br>
                        &gt;&gt; running on vmWare. The GFS FS is on a
                        Dell Equilogic SAN.<br>
                        &gt;&gt;<br>
                        &gt;&gt; I keep running into the same problem
                        despite many differently-flavored<br>
                        &gt;&gt; attempts to set up GFS. The problem
                        comes when I try to start cman, the<br>
                        &gt;&gt; cluster management software.<br>
                        &gt;&gt;<br>
                        &gt;&gt; &nbsp; &nbsp; [root@test01]# service cman start<br>
                        &gt;&gt; &nbsp; &nbsp; Starting cluster:<br>
                        &gt;&gt; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp;Loading modules... done<br>
                        &gt;&gt; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp;Mounting configfs... done<br>
                        &gt;&gt; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp;Starting ccsd... done<br>
                        &gt;&gt; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp;Starting cman... failed<br>
                        &gt;&gt; &nbsp; &nbsp; cman not started: Can't find local
                        node name in cluster.conf<br>
                        &gt;&gt; /usr/sbin/cman_tool: aisexec daemon
                        didn't start<br>
                        &gt;&gt; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp;
                        &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp;[FAILED]<br>
                        &gt;&gt;<br>
                        &gt; This looks like what it says... whatever
                        the node name is in<br>
                        &gt; cluster.conf, it doesn't exist when the
                        name is looked up, or possibly<br>
                        &gt; it does exist, but is mapped to the
                        loopback address (it needs to map to<br>
                        &gt; an address which is valid cluster-wide)<br>
                        &gt;<br>
                        &gt; Since your config files look correct, the
                        next thing to check is what<br>
                        &gt; the resolver is actually returning. Try
                        (for example) a ping to test01<br>
                        &gt; (you need to specify exactly the same form
                        of the name as is used in<br>
                        &gt; cluster.conf) from test02 and see whether
                        it uses the correct ip<br>
                        &gt; address, just in case the wrong thing is
                        being returned.<br>
                        &gt;<br>
                        &gt; Steve.<br>
                        &gt;<br>
                        &gt;&gt; &nbsp; &nbsp; [root@test01]# tail
                        /var/log/messages<br>
                        &gt;&gt; &nbsp; &nbsp; Jan &nbsp;5 13:39:40 testbench06
                        ccsd[13194]: Unable to connect to<br>
                        &gt;&gt; cluster infrastructure after 1193640
                        seconds.<br>
                        &gt;&gt; &nbsp; &nbsp; Jan &nbsp;5 13:40:10 testbench06
                        ccsd[13194]: Unable to connect to<br>
                        &gt;&gt; cluster infrastructure after 1193670
                        seconds.<br>
                        &gt;&gt; &nbsp; &nbsp; Jan &nbsp;5 13:40:24 testbench06
                        openais[3939]: [MAIN ] AIS Executive<br>
                        &gt;&gt; Service RELEASE 'subrev 1887 version
                        0.80.6'<br>
                        &gt;&gt; &nbsp; &nbsp; Jan &nbsp;5 13:40:24 testbench06
                        openais[3939]: [MAIN ] Copyright (C)<br>
                        &gt;&gt; 2002-2006 MontaVista Software, Inc and
                        contributors.<br>
                        &gt;&gt; &nbsp; &nbsp; Jan &nbsp;5 13:40:24 testbench06
                        openais[3939]: [MAIN ] Copyright (C)<br>
                        &gt;&gt; 2006 Red Hat, Inc.<br>
                        &gt;&gt; &nbsp; &nbsp; Jan &nbsp;5 13:40:24 testbench06
                        openais[3939]: [MAIN ] AIS Executive<br>
                        &gt;&gt; Service: started and ready to provide
                        service.<br>
                        &gt;&gt; &nbsp; &nbsp; Jan &nbsp;5 13:40:24 testbench06
                        openais[3939]: [MAIN ] local node name<br>
                        &gt;&gt; "<a moz-do-not-send="true"
                          href="http://test01.gdao.ucsc.edu"
                          target="_blank">test01.gdao.ucsc.edu</a>" not
                        found in cluster.conf<br>
                        &gt;&gt; &nbsp; &nbsp; Jan &nbsp;5 13:40:24 testbench06
                        openais[3939]: [MAIN ] Error reading CCS<br>
                        &gt;&gt; info, cannot start<br>
                        &gt;&gt; &nbsp; &nbsp; Jan &nbsp;5 13:40:24 testbench06
                        openais[3939]: [MAIN ] Error reading<br>
                        &gt;&gt; config from CCS<br>
                        &gt;&gt; &nbsp; &nbsp; Jan &nbsp;5 13:40:24 testbench06
                        openais[3939]: [MAIN ] AIS Executive<br>
                        &gt;&gt; exiting (reason: could not read the
                        main configuration file).<br>
                        &gt;&gt;<br>
                        &gt;&gt; Here are details of my configuration:<br>
                        &gt;&gt;<br>
                        &gt;&gt; &nbsp; &nbsp; [root@test01]# rpm -qa | grep cman<br>
                        &gt;&gt; &nbsp; &nbsp; cman-2.0.115-85.el5_7.2<br>
                        &gt;&gt;<br>
                        &gt;&gt; &nbsp; &nbsp; [root@test01]# echo $HOSTNAME<br>
                        &gt;&gt; &nbsp; &nbsp; <a moz-do-not-send="true"
                          href="http://test01.gdao.ucsc.edu"
                          target="_blank">test01.gdao.ucsc.edu</a><br>
                        &gt;&gt;<br>
                        &gt;&gt; &nbsp; &nbsp; [root@test01]# hostname<br>
                        &gt;&gt; &nbsp; &nbsp; <a moz-do-not-send="true"
                          href="http://test01.gdao.ucsc.edu"
                          target="_blank">test01.gdao.ucsc.edu</a><br>
                        &gt;&gt;<br>
                        &gt;&gt; &nbsp; &nbsp; [root@test01]# cat /etc/hosts<br>
                        &gt;&gt; &nbsp; &nbsp; # Do not remove the following line,
                        or various programs<br>
                        &gt;&gt; &nbsp; &nbsp; # that require network
                        functionality will fail.<br>
                        &gt;&gt; &nbsp; &nbsp; 128.114.31.112 &nbsp; &nbsp; &nbsp;test01
                        test01.gdao <a moz-do-not-send="true"
                          href="http://test01.gdao.ucsc.edu"
                          target="_blank">
                          test01.gdao.ucsc.edu</a><br>
                        &gt;&gt; &nbsp; &nbsp; 128.114.31.113 &nbsp; &nbsp; &nbsp;test02
                        test02.gdao <a moz-do-not-send="true"
                          href="http://test02.gdao.ucsc.edu"
                          target="_blank">
                          test02.gdao.ucsc.edu</a><br>
                        &gt;&gt; &nbsp; &nbsp; 127.0.0.1 &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp;
                        localhost.localdomain localhost<br>
                        &gt;&gt; &nbsp; &nbsp; ::1 &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp;
                        localhost6.localdomain6 localhost6<br>
                        &gt;&gt;<br>
                        &gt;&gt; &nbsp; &nbsp; [root@test01]# sestatus<br>
                        &gt;&gt; &nbsp; &nbsp; SELinux status: &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp;
                        enabled<br>
                        &gt;&gt; &nbsp; &nbsp; SELinuxfs mount: &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp;
                        &nbsp;/selinux<br>
                        &gt;&gt; &nbsp; &nbsp; Current mode: &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp;
                        permissive<br>
                        &gt;&gt; &nbsp; &nbsp; Mode from config file: &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp;
                        &nbsp;permissive<br>
                        &gt;&gt; &nbsp; &nbsp; Policy version: &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; 21<br>
                        &gt;&gt; &nbsp; &nbsp; Policy from config file: &nbsp; &nbsp; &nbsp;
                        &nbsp;targeted<br>
                        &gt;&gt;<br>
                        &gt;&gt; &nbsp; &nbsp; [root@test01]# cat
                        /etc/cluster/cluster.conf<br>
                        &gt;&gt; &nbsp; &nbsp; &lt;?xml version="1.0"?&gt;<br>
                        &gt;&gt; &nbsp; &nbsp; &lt;cluster config_version="25"
                        name="gdao_cluster"&gt;<br>
                        &gt;&gt; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &lt;fence_daemon
                        post_fail_delay="0" post_join_delay="120"/&gt;<br>
                        &gt;&gt; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &lt;clusternodes&gt;<br>
                        &gt;&gt; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &lt;clusternode
                        name="test01" nodeid="1" votes="1"&gt;<br>
                        &gt;&gt; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &lt;fence&gt;<br>
                        &gt;&gt; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &lt;method
                        name="single"&gt;<br>
                        &gt;&gt; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &lt;device
                        name="gfs_vmware"/&gt;<br>
                        &gt;&gt; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &lt;/method&gt;<br>
                        &gt;&gt; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &lt;/fence&gt;<br>
                        &gt;&gt; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &lt;/clusternode&gt;<br>
                        &gt;&gt; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &lt;clusternode
                        name="test02" nodeid="2" votes="1"&gt;<br>
                        &gt;&gt; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &lt;fence&gt;<br>
                        &gt;&gt; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &lt;method
                        name="single"&gt;<br>
                        &gt;&gt; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &lt;device
                        name="gfs_vmware"/&gt;<br>
                        &gt;&gt; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &lt;/method&gt;<br>
                        &gt;&gt; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &lt;/fence&gt;<br>
                        &gt;&gt; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &lt;/clusternode&gt;<br>
                        &gt;&gt; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &lt;/clusternodes&gt;<br>
                        &gt;&gt; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &lt;cman/&gt;<br>
                        &gt;&gt; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &lt;fencedevices&gt;<br>
                        &gt;&gt; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &lt;fencedevice
                        agent="fence_manual" name="gfs1_ipmi"/&gt;<br>
                        &gt;&gt; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &lt;fencedevice
                        agent="fence_vmware" name="gfs_vmware"<br>
                        &gt;&gt; ipaddr="<a moz-do-not-send="true"
                          href="http://gdvcenter.ucsc.edu"
                          target="_blank">gdvcenter.ucsc.edu</a>"
                        login="root" passwd="1hateAmazon.com"<br>
                        &gt;&gt; vmlogin="root" vmpasswd="esxpass"<br>
                        &gt;&gt;
port="/vmfs/volumes/49086551-c64fd83c-0401-001e0bcd6848/eagle1/gfs1.vmx"/&gt;<br>
                        &gt;&gt; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &lt;/fencedevices&gt;<br>
                        &gt;&gt; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &lt;rm&gt;<br>
                        &gt;&gt; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &lt;failoverdomains/&gt;<br>
                        &gt;&gt; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &lt;/rm&gt;<br>
                        &gt;&gt; &nbsp; &nbsp; &lt;/cluster&gt;<br>
                        &gt;&gt;<br>
                        &gt;&gt; I've seen much discussion of this
                        problem, but no definitive solutions.<br>
                        &gt;&gt; Any help you can provide will be
                        welcome.<br>
                        &gt;&gt;<br>
                        &gt;&gt; Wes Modes<br>
                        &gt;&gt;<br>
                        &gt;&gt; --<br>
                        &gt;&gt; Linux-cluster mailing list<br>
                        &gt;&gt; <a moz-do-not-send="true"
                          href="mailto:Linux-cluster@redhat.com"
                          target="_blank">Linux-cluster@redhat.com</a><br>
                        &gt;&gt; <a moz-do-not-send="true"
                          href="https://www.redhat.com/mailman/listinfo/linux-cluster"
                          target="_blank">
https://www.redhat.com/mailman/listinfo/linux-cluster</a><br>
                        &gt;<br>
                        &gt; --<br>
                        &gt; Linux-cluster mailing list<br>
                        &gt; <a moz-do-not-send="true"
                          href="mailto:Linux-cluster@redhat.com"
                          target="_blank">Linux-cluster@redhat.com</a><br>
                        &gt; <a moz-do-not-send="true"
                          href="https://www.redhat.com/mailman/listinfo/linux-cluster"
                          target="_blank">
https://www.redhat.com/mailman/listinfo/linux-cluster</a><br>
                        <br>
                        --<br>
                        Linux-cluster mailing list<br>
                        <a moz-do-not-send="true"
                          href="mailto:Linux-cluster@redhat.com"
                          target="_blank">Linux-cluster@redhat.com</a><br>
                        <a moz-do-not-send="true"
                          href="https://www.redhat.com/mailman/listinfo/linux-cluster"
                          target="_blank">https://www.redhat.com/mailman/listinfo/linux-cluster</a><o:p></o:p></span></p>
                  </div>
                </div>
              </div>
              <p class="MsoNormal"><span
style="font-family:&quot;Helvetica&quot;,&quot;sans-serif&quot;;color:black"><br>
                  <br clear="all">
                  <o:p></o:p></span></p>
              <div>
                <p class="MsoNormal"><span
style="font-family:&quot;Helvetica&quot;,&quot;sans-serif&quot;;color:black"><o:p>&nbsp;</o:p></span></p>
              </div>
              <p class="MsoNormal"><span
style="font-family:&quot;Helvetica&quot;,&quot;sans-serif&quot;;color:black">--
                  <br>
                  Luiz Gustavo P Tonello.<o:p></o:p></span></p>
            </div>
            <p class="MsoNormal"><span
style="font-family:&quot;Helvetica&quot;,&quot;sans-serif&quot;;color:black"><br>
                <br>
                <o:p></o:p></span></p>
            <pre><span style="color:black">--<o:p></o:p></span></pre>
            <pre><span style="color:black">Linux-cluster mailing list<o:p></o:p></span></pre>
            <pre><span style="color:black"><a moz-do-not-send="true" href="mailto:Linux-cluster@redhat.com" target="_blank">Linux-cluster@redhat.com</a><o:p></o:p></span></pre>
            <pre><span style="color:black"><a moz-do-not-send="true" href="https://www.redhat.com/mailman/listinfo/linux-cluster" target="_blank">https://www.redhat.com/mailman/listinfo/linux-cluster</a><o:p></o:p></span></pre>
            <p class="MsoNormal"><span
style="font-family:&quot;Helvetica&quot;,&quot;sans-serif&quot;;color:black"><br>
                --<br>
                Linux-cluster mailing list<br>
                <a moz-do-not-send="true"
                  href="mailto:Linux-cluster@redhat.com">Linux-cluster@redhat.com</a><br>
                <a moz-do-not-send="true"
                  href="https://www.redhat.com/mailman/listinfo/linux-cluster">https://www.redhat.com/mailman/listinfo/linux-cluster</a><o:p></o:p></span></p>
          </blockquote>
          <p class="MsoNormal"><span
style="font-size:10.0pt;font-family:&quot;Arial&quot;,&quot;sans-serif&quot;;color:black"><o:p>&nbsp;</o:p></span></p>
        </div>
        <p class="MsoNormal" style="margin-bottom:12.0pt"><o:p>&nbsp;</o:p></p>
      </div>
      <br>
      <fieldset class="mimeAttachmentHeader"></fieldset>
      <br>
      <pre wrap="">--
Linux-cluster mailing list
<a class="moz-txt-link-abbreviated" href="mailto:Linux-cluster@redhat.com">Linux-cluster@redhat.com</a>
<a class="moz-txt-link-freetext" href="https://www.redhat.com/mailman/listinfo/linux-cluster">https://www.redhat.com/mailman/listinfo/linux-cluster</a></pre>
    </blockquote>
  </body>
</html>