[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: [linux-lvm] vgcreate not working



What's the output of pvscan?

Laurentiu

On Sun, 2002-03-10 at 10:04, Vincent AE Scott wrote:
> 
> Hi there,
> 
> i have a problem with some newly partioned up disks, i've created two
> LVM partions on two different disks.  upon executing the following
> commands, vgcreate fails:
> 
> [root box guest]# pvcreate /dev/hde2
> pvcreate -- physical volume "/dev/hde2" successfully created
> 
> [root box guest]# pvcreate /dev/hdg2
> pvcreate -- physical volume "/dev/hdg2" successfully created
> 
> [root box guest]# vgcreate vg /dev/hde2 /dev/hdg2
> vgcreate -- no valid physical volumes in command line
> 
> 
> here's a snipit from the tail end of vgcreate -d:
> 
> <1> pv_read_all_pv -- calling stat with "/dev/loop/7"
> <22> pv_read -- CALLED with /dev/loop/7
> <333> pv_check_name -- CALLED with "/dev/loop/7"
> <4444> lvm_check_chars -- CALLED with name: "/dev/loop/7"
> <4444> lvm_check_chars -- LEAVING with ret: 0
> <333> pv_check_name -- LEAVING with ret: 0
> <22> pv_read -- going to read /dev/loop/7
> <22> pv_read -- LEAVING with ret: -282
> <1> pv_read_all_pv -- pv_read returned: -282
> <1> pv_read_all_pv -- avoiding multiple entries in case of MD; np: 2
> <1> pv_read_all_pv -- LEAVING with ret: 0
> <1> pv_check_name -- CALLED with "/dev/hde2"
> <22> lvm_check_chars -- CALLED with name: "/dev/hde2"
> <22> lvm_check_chars -- LEAVING with ret: 0
> <1> pv_check_name -- LEAVING with ret: 0
> <1> pv_check_name -- CALLED with "/dev/hdg2"
> <22> lvm_check_chars -- CALLED with name: "/dev/hdg2"
> <22> lvm_check_chars -- LEAVING with ret: 0
> <1> pv_check_name -- LEAVING with ret: 0
> vgcreate -- no valid physical volumes in command line
> 
> 
> 
> Now, the only thing i can think of, is this disk *used* to have an LVM
> on it, (vg+lv) but i have since removed it from the disk, in favour of
> this new attempt.  i cant see how it could possibly be a problem, but
> maybe there's something lurking in the FS.
> 
> 
> Does anyone have any dieas whats wrong?
> im running lvm 1.0.3 on 2.4.18
> 
> 
> 
> -- 
> PGP key:  http://codex.net/pgp/pgp.asc
> 
>  C:\> File not found. Should I fake it? (Y/N) 
> 
> 
> _______________________________________________
> linux-lvm mailing list
> linux-lvm sistina com
> http://lists.sistina.com/mailman/listinfo/linux-lvm
> read the LVM HOW-TO at http://www.sistina.com/lvm/Pages/howto.html





[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]