[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: [linux-lvm] Accessing LVM partitions from a rescue system



On Mon, Nov 25, 2002 at 03:00:26PM +0100, Pantaleimon wrote:
> On Monday 25 November 2002 11:33, Heinz J . Mauelshagen wrote:
> > On Mon, Nov 25, 2002 at 01:39:30AM +0100, Anders Widman wrote:
> > > Looks  like  something  is wrong with accessing all of your disks from
> > >
> > > the rescue floppy.. look at the pvscan:
> > > >From rescue environment:
> > >
> > >    pvscan -- total: 20 [201.08 GB}
> > >
> > > Normal boot:
> > >    pvscan -- total: 21 [211.14 GB]
> > >
> > > You  need  to  sort  out what disks/partitions that are not accessible
> > > from  the  rescue  disks...  You can also try ungrading LVM as 1.01 is
> > > quite old...
> >
> > Yes, that will solve it. You are running a quote old release candidate
> > of LVM still.
> > 1.0.1-rc2 failed on IDE partitions larger than 15.
> > BTW: 1.0.1 had support for 64 partitions on IDE in.
> >
> > Please take 1.0.6 and retry.
> >
> > Regards,
> > Heinz    -- The LVM Guy --
> >
> 
> I get it. That solves the mystrey concerning hda16. But why can't I mount the 
> LVM partitions from the rescue environment when they get mounted during a 
> normal boot. I had a look at the boot script and it does the same thing as 
> I'm doing manually from rescue. Even if an upgrade will solve that problem 
> too I am a bit curious about what causes vgscan to fail in the rescue 
> environment.

Yeah, pretty strange...

Forgot to ask: you run the _very_ same (LVM) versions on the rescue media too ?

Regards,
Heinz    -- The LVM Guy --



> 
> 
> 
> > > - Anders
> > >
> > > > Hello
> > > >
> > > > I am trying to mount my LVM partitions manually after booting into a
> > > > rescue system from floppies. I am not able to do this. During a normal
> > > > boot from my harddisk LVM works just fine. Notice the output from
> > > > pvscan and lvmdiskscan below. I ran those commands first from the
> > > > rescue system and then from a normally booted system. In the rescue
> > > > system /dev/hda16 is not there. I don't know if that is related to my
> > > > problem, though.
> > > >
> > > > Here are the details of what I am doing:
> > > >
> > > > Setup:
> > > >
> > > > boot partition      /dev/hda2 type Linux with Ext2
> >
> > <SNIP>
> >
> > > > lvmdiskscan -- 28 partitions
> > > > lvmdiskscan -- 20 LVM physical volume partitions
> > > >
> > > >
> > > > _______________________________________________
> > > > linux-lvm mailing list
> > > > linux-lvm sistina com
> > > > http://lists.sistina.com/mailman/listinfo/linux-lvm
> > > > read the LVM HOW-TO at http://tldp.org/HOWTO/LVM-HOWTO/
> > >
> > > _______________________________________________
> > > linux-lvm mailing list
> > > linux-lvm sistina com
> > > http://lists.sistina.com/mailman/listinfo/linux-lvm
> > > read the LVM HOW-TO at http://tldp.org/HOWTO/LVM-HOWTO/
> >

*** Software bugs are stupid.
    Nevertheless it needs not so stupid people to solve them ***

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

Heinz Mauelshagen                                 Sistina Software Inc.
Senior Consultant/Developer                       Am Sonnenhang 11
                                                  56242 Marienrachdorf
                                                  Germany
Mauelshagen Sistina com                           +49 2626 141200
                                                       FAX 924446
=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-



[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]