[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

[linux-lvm] Problems with LVM 1.0.6



Hi there,

I'm using LVM 1.0.6 on 2.4.20 with devfs 1.99.17. I used LVM on 2 disks,
with two different VG's.

It wasn't possible for me to create an LV as soon as it reached minor number
16. I seem to have deleted the output of this command, but it was "No such
device or address". I deleted the other VG and it's LV's and recreated the
LV and it worked.

My setup is this:
1 on-board SCSI (Adaptec 7880) controller with one disk - sda.
1 PCI Adaptec 2940UW controller with one disk - sdb.

sda, Like sdb has 2 partitions. PV's were created on the second partitions.
sda2 was rootvg, sdb2 was vg00. A couple of logical volumes with minor
numbers 0-3 where on vg00, the rest was on rootvg.

pvdisplay -v /dev/sda2
--- Physical volume ---
PV Name               /dev/scsi/host0/bus0/target0/lun0/part2
VG Name               rootvg
PV Size               8.45 GB [17719695 secs] / NOT usable 16.19 MB [LVM:
130 KB]
PV#                   1
PV Status             available
Allocatable           yes
Cur LV                12
PE Size (KByte)       16384
Total PE              539
Free PE               275
Allocated PE          264
PV UUID               l7p6er-GiqY-mYAW-Awsi-zB0h-CFUp-o9fga6

I wonder why 16.19MB would not be usable, since system/kernel/* logging
doesn't report anything about failing disks.
PE size is 16MB.

Thanks,
Bas.




[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]