[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: [linux-lvm] Linux 2.4.20 devmapper + userland utilities issue



On Mon, Jan 06, 2003 at 06:45:20PM +0000, Alasdair Kergon wrote:
> For the record, the problem was LVM2 with new-format metadata seeing
> the same PV on both /dev/md1 and /dev/hda6.  The fix was to add a
> filter line to the config file to tell LVM2 only to look at md1.  LVM2
> with old-format metadata handles the situation OK without the filter
> line (displays a warning message) and I've changed LVM2 with
> new-format metadata to do the same - will go into CVS shortly.
 
This and some other recent minor modifications are included in
  ftp://ftp.sistina.com/pub/LVM2/tools/LVM2.1.95.13.tgz
(generated from today's CVS HEAD).

* When activating an LV, remove any stray LVM1 /dev nodes and group file.
* Also lock memory during LV updates.
* When there are device name aliases, choose the "nicest" to display.
* Correct error message for non-snapshot activation failure.
* More docn for filter changes.
* Ignore filter cache at startup if config file is newer than cache.
* Detect duplicate PV uuids with new metadata format - select the one 
  on an md device if appropriate.
* Default stripesize 64k & config file setting for it
* Clear many compiler warnings (i386) & associated bugs - hopefully
  without introducing too many new bugs:-)
* Default compilation has optimisation - or else use ./configure
  --enable-debug

Alasdair
-- 
agk uk sistina com



[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]