[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

[linux-lvm] please help: unable to get rid of LV



 Hi,

i have the following setup:

/dev/md2 --RAID1 (2x250GB)
/dev/md0 --RAID-5 (4x160GB)

both md-devices are added to LVM (2)
 
Library version:   1.02.03 (2006-02-08)
Driver version:    4.3.0

There are 1 VG and 10 LV's created. VG00 and LV00-LV09
Everything worked fine until i obviously did a mistake rezising the LV06.
(I resized othe LV's without problem before but with LV06 i forgot something
...)

Now i moved all other LV's to /dev/md0 with pvmove -n ..., exept for LV06
However i couldn't "lvremove" the LV06 (error: can't remove open lv or so)
I wasn't also able to deactivate the lv nor the vg.

So i tried to pvremove -ff the /dev/md2 PV (maybe the first big mistake)
Then i did a pvcreate on /dev/md2 again.

Now everything seems to be messed up:

#pvdisplay
  Couldn't find device with uuid 'faoJTZ-VDvh-Gqtd-V0jJ-qbMD-w8be-RvV4Dq'.
  --- Physical volume ---
  PV Name               unknown device
  VG Name               vg00
  PV Size               232,88 GB / not usable 0
  Allocatable           yes
  PE Size (KByte)       4096
  Total PE              59618
  Free PE               51938
  Allocated PE          7680
  PV UUID               faoJTZ-VDvh-Gqtd-V0jJ-qbMD-w8be-RvV4Dq

  --- Physical volume ---
  PV Name               /dev/md0
  VG Name               vg00
  PV Size               460,16 GB / not usable 0
  Allocatable           yes
  PE Size (KByte)       4096
  Total PE              117800
  Free PE               63272
  Allocated PE          54528
  PV UUID               eydC5O-MF3B-oysT-KvoA-pu1D-o54H-GpPmkL

  --- NEW Physical volume ---
  PV Name               /dev/md2
  VG Name
  PV Size               232,89 GB
  Allocatable           NO
  PE Size (KByte)       0
  Total PE              0
  Free PE               0
  Allocated PE          0
  PV UUID               L4624h-V1WS-AaXi-4leU-6QBD-9Cs6-4d3NBt


The "unknown" device still contains the data of LV06. This data is not
important so i just want consistency back.

#lvremove vg00/lv06
  Couldn't find device with uuid 'faoJTZ-VDvh-Gqtd-V0jJ-qbMD-w8be-RvV4Dq'.
  Couldn't find all physical volumes for volume group vg00.
  Couldn't find device with uuid 'faoJTZ-VDvh-Gqtd-V0jJ-qbMD-w8be-RvV4Dq'.
  Couldn't find all physical volumes for volume group vg00.
  Volume group "vg00" not found

Also, my cryptsetup gives errors:
 #/etc/init.d/cryptdisks start
Starting crypto disks: clv00(starting)...
Command failed: Es ist ein Block-Device notwendig (a block device is
necessary)
 clv01(starting)...
Command failed: Es ist ein Block-Device notwendig
 clv02(starting)...
Command failed: Es ist ein Block-Device notwendig
 clv04(starting)...
Command failed: Es ist ein Block-Device notwendig
 clv05(starting)...
Command failed: Es ist ein Block-Device notwendig
 clv07(starting)...
Command failed: Es ist ein Block-Device notwendig
 clv08(starting)...
Command failed: Es ist ein Block-Device notwendig
 clv09(starting)...
Command failed: Es ist ein Block-Device notwendig
 swap0(running) swap1(running).

Any ideas what i can do now ?

Thanks in advance,


[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]