[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

[linux-lvm] Help to mount ext3 boot partiton which reports it's LVM2_member when I try to mount it



Hi,

Tried adding a disk with LVM2. Rebooted maybe too soon and Grub became
confused and system will not boot.

It's Unbuntu Server 10.04. Removed new disk - grub still confused, no
boot. I put in a live Ubuntu disk to look and hopefully repair non-LVM
ext3 boot partition...somehow. But I can not mount the boot partiton.
Yet, sudo fdisk -l says ID 83, Linux for /dev/sda1 - the boot partition.
But when I try: sudo mount /dev/sda1 /mnt/bootp I get: mount:unknown
filesystem type 'LVM2_member'...fdisk reports differently...

How can this be right? I clearly remember installing the /boot as an
ext3 partiton.

sudo pvs says:

PV        VG       Fmt   Attr   PSize    PFree 

/dev/sda1          lvm2  a-     190.00m  190.00m 

/dev/sda2 system   lvm2  a-      92.97g       0

I can mount the partitons in /dev/sda2 by installing LVM2 while using
the live disk and some command-line - so I can recover the data if
necessay so all is not lost. But I would really like to know what is
going on and how to get the system booting again. Again the boot
partition was ext3 and separate, why can't I access it, fdisk
confirms...?  Thanks.

Lee G.

-- 
http://www.fastmail.fm - Choose from over 50 domains or use your own


[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]