[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: [lvm-devel] false error messages when merging



On Mon, Feb 08 2010 at  4:29pm -0500,
Mike Snitzer <snitzer redhat com> wrote:

> On Mon, Feb 08 2010 at  3:49pm -0500,
> Mikulas Patocka <mpatocka redhat com> wrote:
> 
> > Hi
> > 
> > LVM2.2.02.60 writes false error messages about tree node not found when 
> > activating delayed merging. But it starts merging anyway.
> > 
> > [slunicko:~]# lvs
> >   LV   VG   Attr   LSize  Origin Snap%  Move Log Copy%  Convert
> >   m    vg1  -wi-a- 16.00m
> > [slunicko:~]# lvcreate -s -n s -c 4k -L 24M vg1/m
> >   Logical volume "s" created
> > [slunicko:~]# mount -t ext2 /dev/vg1/s /mnt/test
> > [slunicko:~]# lvconvert --merge /dev/vg1/s
> >   Can't merge when snapshot is open
> >   Merging of snapshot s will start next activation.
> > [slunicko:~]# umount /mnt/test
> > [slunicko:~]# lvchange -an vg1/m
> > [slunicko:~]# lvchange -ay vg1/m
> >   failed to find tree node for m
> >   failed to find tree node for s
> > [slunicko:~]#
> > ... the merging starts on backgound fine
> 
> I can reproduce your "failed to find tree node for" scenario using
> the steps you provided.
...
> All this being said, I'm not sure what's going on with your scenario but
> I'll get to the bottom of it.

So this "failed to find tree node for" message was introduced with my
optimization for not issuing more ioctls than is needed for checking
open_count: http://sources.redhat.com/git/?p=lvm2.git;a=commit;h=1199b48c

I'll dig deeper to see what I can do about the noise.


[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]