[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

[Pulp-list] FW: Problem starting pulp-server - think it's relating to mongodb...



Thanks

I've posted to the mongodb-user list as well, I thought I'd take a
chance and see if anyone had encountered this issue when setting up pulp
before.

I'm running CentOS 5.5 x86_64...

The mongorpm's were downloaded from the mongodb website
(http://www.mongodb.org/dr/fastdl.mongodb.org/linux/mongodb-linux-x86_64
-1.6.5.tgz/download)...

Versions I have installed are...

# rpm -qa | grep mongo
python-pymongo-1.6-5
mongodb-server-1.6.4-1.el5
mongodb-1.6.4-1.el5

Thanks


Stephen 


-----Original Message-----
From: pulp-list-bounces redhat com [mailto:pulp-list-bounces redhat com]
On Behalf Of Jay Dobies
Sent: 25 January 2011 13:56
To: pulp-list redhat com
Subject: Re: [Pulp-list] Problem starting pulp-server - think it's
relating to mongodb...

-----BEGIN PGP SIGNED MESSAGE-----
Hash: SHA1

> When I try to start pulp-server it for the first time, I get the
> following...
> 
> # service pulp-server start
> Pulp database not initialized, please run: /etc/init.d/pulp-server
init
> 
> ...so I start it with the init parameter...
> 
> # service pulp-server init
> Starting mongod: [ OK ]
> Traceback (most recent call last):
> File <http://www.linuxforums.org/forum/> "/usr/bin/pulp-migrate", line
> 19, in ?
> from pulp.server.db.migrate import script
> File
> "/usr/lib/python2.4/site-packages/pulp/server/db/migrate/script.py",
> line 27, in ?
> connection.initialize()
> File "/usr/lib/python2.4/site-packages/pulp/server/db/connection.py",
> line 42, in initialize
> _connection = pymongo.Connection(seeds)
> File "/usr/lib64/python2.4/site-packages/pymongo/connection.py", line
> 184, in __init__
> self.__find_master()
> File "/usr/lib64/python2.4/site-packages/pymongo/connection.py", line
> 456, in __find_master
> raise AutoReconnect("could not find master")
> pymongo.errors.AutoReconnect: could not find master
> 
> ...I suspect this is because pulp uses mongodb, and mongodb doesn't
look
> to be starting properly. When I start it manually, I get the
following...
> 
> # service mongod start
> Starting mongod: [ OK ]
> 
> ...which looks OK, but the log file reports...
> 
> Tue Jan 25 13:01:11 MongoDB starting : pid=13069 port=27017
> dbpath=/var/lib/mongodb 64-bit
> Tue Jan 25 13:01:11 db version v1.6.4, pdfile version 4.5
> Tue Jan 25 13:01:11 git version: nogitversion
> Tue Jan 25 13:01:11 sys info: Linux x86-11.phx2.fedoraproject.org
> 2.6.32-71.el6.x86_64 #1 SMP Wed Sep 1 01:33:01 EDT 2010 x86_64
> BOOST_LIB_VERSION=1_33_1
> Tue Jan 25 13:01:11 [initandlisten] Accessing: local for the first
time
> Tue Jan 25 13:01:11 [initandlisten] query local.system.namespaces
> reslen:36 nreturned:0 1ms
> Tue Jan 25 13:01:11 Got signal: 11 (Segmentation fault).
> 
> Tue Jan 25 13:01:11 Backtrace:
> 0x7b5b14 0x36736302d0
> /usr/bin/mongod(_ZN5mongo10abruptQuitEi+0x384) [0x7b5b14]
> /lib64/libc.so.6 [0x36736302d0]
> 
> Tue Jan 25 13:01:11 dbexit:
> 
> Tue Jan 25 13:01:11 [initandlisten] shutdown: going to close listening
> sockets...
> Tue Jan 25 13:01:11 [initandlisten] shutdown: going to flush oplog...
> Tue Jan 25 13:01:11 [initandlisten] shutdown: going to close
sockets...
> Tue Jan 25 13:01:11 [initandlisten] shutdown: waiting for fs
preallocator...
> Tue Jan 25 13:01:11 [initandlisten] shutdown: closing all files...
> Tue Jan 25 13:01:11 closeAllFiles() finished
> 
> Tue Jan 25 13:01:11 [initandlisten] shutdown: removing fs lock...
> Tue Jan 25 13:01:11 dbexit: really exiting now
> 
> ...so it looks like it tries to start, and then gets a segmentation
> fault and shuts down.
> 
> Any ideas as to the cause of the problem?

You're right, this is a database issue unrelated to Pulp; for some
reason Mongo won't start. Unfortunately, I haven't heard of anyone
running into this before so I don't have a nice simple link to a FAQ on
how to fix it. Without sounding like I'm passing the blame, but you
might want to try the Mongo support avenues to see if they can debug the
segmentation fault.

If you don't mind though, can you give us some more details about your
setup? It looks like you're running Fedora x86_64, but I'm not seeing
which version of Fedora. Also, where did you get the Mongo RPMs from?

I appreciate any other info you can give us so that we have an idea if
this comes up again.

Thanks  :)

> 
> *Stephen Dunkley*
> 
> 
> This e-mail may contain information which is confidential, legally
> privileged and/or copyright protected. This e-mail is intended for the
> addressee only. If you receive this in error, please contact the
sender
> and delete the material from your computer
> 
> 
> 
> _______________________________________________
> Pulp-list mailing list
> Pulp-list redhat com
> https://www.redhat.com/mailman/listinfo/pulp-list


- -- 
Jay Dobies
RHCE# 805008743336126
Freenode: jdob
http://pulpproject.org
-----BEGIN PGP SIGNATURE-----
Version: GnuPG v2.0.14 (GNU/Linux)
Comment: Using GnuPG with Fedora - http://enigmail.mozdev.org/

iQEcBAEBAgAGBQJNPtZWAAoJEOMmcTqOSQHCGusIAMp0EvxubM9xsrlkoBgloSR8
NOVeWFshREU1YESOtwhpBfBo7VgOs9iQAzKd0MZAlak6V7exsDPMLwxFyndWKEbm
mm4plo2FOhbhZv4PD6jnIEm/HlCDQ6pqDlXHDp999KJXQmjtVHIP+xxz66mCRo3F
6q6DP5/AHHHq5x9KGr5rXpERiadhWc1UJpaDpcJNbRc3wBvHXYJrW8UOkSP+pE0w
kKyY8qK9Rlnnt7tKxPn1LjEUc9+Y77G07a6Ddkti1EC66WOndTz+TuKuTTEUra4b
dClKTO9d68OgAwkKrY6gLpFyVUTwuOaykvTMZ46Hrab+xfjqEBg6c5peXUWX+Go=
=gKno
-----END PGP SIGNATURE-----

_______________________________________________
Pulp-list mailing list
Pulp-list redhat com
https://www.redhat.com/mailman/listinfo/pulp-list

This e-mail may contain information which is confidential, legally privileged and/or copyright protected. This e-mail is intended for the addressee only. If you receive this in error, please contact the sender and delete the material from your computer


[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]