[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: [Pulp-list] New Pulp installation - unknown errors



For Python:

Python 2.4.3 (#1, Nov 11 2010, 13:30:19) 
[GCC 4.1.2 20080704 (Red Hat 4.1.2-48)] on linux2

Operating system is CentOS:

Linux blueberry 2.6.18-194.32.1.el5 #1 SMP Wed Jan 5 17:52:25 EST 2011 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux

I just updated to the testing repository and ran a yum update. That was successful, the error has changed now:

[root blueberry log]# pulp-admin auth login -u admin -p admin
error: operation failed: <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//IETF//DTD HTML 2.0//EN">
<html><head>
<title>500 Internal Server Error</title>
</head><body>
<h1>Internal Server Error</h1>
<p>The server encountered an internal error or
misconfiguration and was unable to complete
your request.</p>
<p>Please contact the server administrator,
 root localhost and inform them of the time the error occurred,
and anything you might have done that may have
caused the error.</p>
<p>More information about this error may be available
in the server error log.</p>
<hr>
<address>Apache/2.2.3 (CentOS) Server at blueberry Port 443</address>
</body></html>

Apache Logs:

==> ssl_access_log <==
127.0.0.1 - - [25/Jan/2011:17:31:22 -0500] "GET /pulp/api//users/admin_certificate/ HTTP/1.1" 500 609

==> ssl_error_log <==
[Tue Jan 25 17:33:22 2011] [error] [client 127.0.0.1] Premature end of script headers: webservices.wsgi

==> ssl_request_log <==
[25/Jan/2011:17:31:22 -0500] 127.0.0.1 TLSv1 DHE-RSA-AES256-SHA "GET /pulp/api//users/admin_certificate/ HTTP/1.1" 609

==> access_log <==
127.0.0.1 - - [25/Jan/2011:17:34:01 -0500] "GET / HTTP/1.1" 200 1301 "-" "check_http/v1.4.15 (nagios-plugins 1.4.15)"

Just using curl gives me the same outcome:

[root blueberry pulp]# curl -k -u admin:admin https://blueberry/pulp/api/repositories
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//IETF//DTD HTML 2.0//EN">
<html><head>
<title>500 Internal Server Error</title>
</head><body>
<h1>Internal Server Error</h1>
<p>The server encountered an internal error or
misconfiguration and was unable to complete
your request.</p>
<p>Please contact the server administrator,
 root localhost and inform them of the time the error occurred,
and anything you might have done that may have
caused the error.</p>
<p>More information about this error may be available
in the server error log.</p>
<hr>
<address>Apache/2.2.3 (CentOS) Server at blueberry Port 443</address>
</body></html>

Apache logs:

==> ssl_access_log <==
127.0.0.1 - - [25/Jan/2011:17:41:14 -0500] "GET /pulp/api/repositories HTTP/1.1" 500 609

==> ssl_error_log <==
[Tue Jan 25 17:43:14 2011] [error] [client 127.0.0.1] Premature end of script headers: webservices.wsgi

==> ssl_request_log <==
[25/Jan/2011:17:41:14 -0500] 127.0.0.1 TLSv1 DHE-RSA-AES256-SHA "GET /pulp/api/repositories HTTP/1.1" 609


So it's looking like that probably fixed the original problem. But now I may have hit some kind of configuration issue? The errors here are not very descriptive. Your help is appreciated. I've gone through the install page and followed the directions as closely as possible. 

- Kevin

----- Original Message -----
From: "Jay Dobies" <jason dobies redhat com>
To: pulp-list redhat com
Sent: Tuesday, January 25, 2011 4:06:19 PM
Subject: Re: [Pulp-list] New Pulp installation - unknown errors

-----BEGIN PGP SIGNED MESSAGE-----
Hash: SHA1

This looks like a python version issue. What version of python are you
using? What operating system?

If it's python 2.4, we've only just sorted these issues out in our
testing build (built yesterday, as compared to the community release
which does not contain the fixes).

The testing repository is hosted along side the community release (be
sure to append the appropriate os/arch to the following URL):
http://repos.fedorapeople.org/repos/pulp/pulp/testing/

And the installation instructions:
https://fedorahosted.org/pulp/wiki/UGInstallation

Please let me know if you keep running into issues.



On 01/25/2011 04:01 PM, Kevin Holmes wrote:
> Hi everyone,
> 
> New Pulp install and I'm having a problem.
> 
> I cannot seem to issue any commands with the pulp cli tools.
> 
> For instance:
> 
> [root blueberry pub]# pulp-admin auth login -u admin -p admin
> Traceback (most recent call last):
>   File "/usr/bin/pulp-admin", line 147, in ?
>     admin.main()
>   File "/usr/lib/python2.4/site-packages/pulp/client/cli/base.py", line
> 98, in main
>     command.main(args[1:])
>   File "/usr/lib/python2.4/site-packages/pulp/client/core/base.py", line
> 118, in main
>     action.main(args[1:])
>   File "/usr/lib/python2.4/site-packages/pulp/client/core/base.py", line
> 229, in main
>     self.run()
>   File "/usr/lib/python2.4/site-packages/pulp/client/core/auth.py", line
> 47, in run
>     cert_dict = self.authconn.admin_certificate()
>   File "/usr/lib/python2.4/site-packages/pulp/client/connection.py",
> line 671, in admin_certificate
>     return self.conn.request_get(method)
>   File "/usr/lib/python2.4/site-packages/pulp/client/connection.py",
> line 126, in request_get
>     return self._request("GET", method)
>   File "/usr/lib/python2.4/site-packages/pulp/client/connection.py",
> line 114, in _request
>     self.validateResponse(response)
>   File "/usr/lib/python2.4/site-packages/pulp/client/connection.py",
> line 122, in validateResponse
>     raise RestlibException(response.status, response.read())
>   File "/usr/lib/python2.4/site-packages/pulp/client/connection.py",
> line 50, in __init__
>     super(RestlibException, self).__init__(code, msg)
> TypeError: super() argument 1 must be type, not classobj
> 
> Corresponding Apache logs:
> 
> ==> ssl_access_log <==
> 127.0.0.1 - - [25/Jan/2011:15:46:47 -0500] "GET
> /pulp/api//users/admin_certificate/ HTTP/1.1" 500 609
> 
> ==> ssl_error_log <==
> [Tue Jan 25 15:48:47 2011] [error] [client 127.0.0.1] Premature end of
> script headers: webservices.wsgi
> 
> ==> ssl_request_log <==
> [25/Jan/2011:15:46:47 -0500] 127.0.0.1 TLSv1 DHE-RSA-AES256-SHA "GET
> /pulp/api//users/admin_certificate/ HTTP/1.1" 609
> 
> 
> Running user update also fails, but nothing shows up in my Apache logs.
> 
> [root blueberry pub]# pulp-admin user update
> Traceback (most recent call last):
>   File "/usr/bin/pulp-admin", line 147, in ?
>     admin.main()
>   File "/usr/lib/python2.4/site-packages/pulp/client/cli/base.py", line
> 98, in main
>     command.main(args[1:])
>   File "/usr/lib/python2.4/site-packages/pulp/client/core/base.py", line
> 118, in main
>     action.main(args[1:])
>   File "/usr/lib/python2.4/site-packages/pulp/client/core/base.py", line
> 228, in main
>     self.setup_connections()
>   File "/usr/lib/python2.4/site-packages/pulp/client/core/user.py", line
> 37, in setup_connections
>     system_exit(-1, ce.message)
> AttributeError: CredentialError instance has no attribute 'message'
> 
> So far this seems like a really cool project. I hope to get it working
> on our systems in the future.
> 
> - Kevin
> 
> 
> 
> _______________________________________________
> Pulp-list mailing list
> Pulp-list redhat com
> https://www.redhat.com/mailman/listinfo/pulp-list


- -- 
Jay Dobies
RHCE# 805008743336126
Freenode: jdob
http://pulpproject.org
-----BEGIN PGP SIGNATURE-----
Version: GnuPG v2.0.14 (GNU/Linux)
Comment: Using GnuPG with Fedora - http://enigmail.mozdev.org/

iQEcBAEBAgAGBQJNPztLAAoJEOMmcTqOSQHCEPQH/2GbVxGk57sz8K+RJ2Ecu/xe
9Kb6tT8vC8gRKV85DaVOyAouUET8b80vH9Ne38FaJVjLTRukvqSYjXg16BZQVszp
e7on2JVNxCqPR01BdfwI2CnoysWJ3VdXgXKGg1/ivi/Hle+7SNrs7UgBFv65cjXa
HwFedOMMJjHYXtflt0TT7Lpa4S+gORTpPNYLXDj+pTKqQwY4Kl5x/6jPVlomBTSp
v4sTP/Z929GTUk6h87TkJwi5V4+YG9CnK32ya1poWrhTmU36yZuruWIRe5D5/8N7
IwHf+sQQXqbO2GThrUeBu0SfO5T0xd3+EdKZaSlK9v8q5Vo18QgSl7F8sifEAVE=
=ksb6
-----END PGP SIGNATURE-----

_______________________________________________
Pulp-list mailing list
Pulp-list redhat com
https://www.redhat.com/mailman/listinfo/pulp-list


[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]