[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: [Rdo-list] Image generation of current stable hangs




On 12/16/2015 05:27 AM, Steven Hardy wrote:
> On Wed, Dec 16, 2015 at 05:52:30PM +0800, 韩潮 wrote:
>>    Hi All,
>>
>>    Currently I am experiencing issues with the installation of RDO/TripleO. I
>>    followed the installation guide [1], but it seems the process for image
>>    generation is stuck each time on the same spot.
>>
>>    At the preparation I pulled the current Delorean repo file:
>>
>>  sudo curl -o /etc/yum.repos.d/delorean-liberty.repo https://trunk.rdoproject.org/centos7-liberty/current/delorean.repo
>>
>>    as of now it refers to:
>>
>>  baseurl=http://trunk.rdoproject.org/centos7-liberty/fc/09/fc098c4bad45ff168fe33b5fc7d11c3c45686bce_dd6915d9
>>
>>    When I perform the overcloud image generation:
>>
>>  openstack overcloud image build --all
>>
>>
>>    It never gets out of the profiling step
>>
>>    + echo '--------------------- END PROFILING ---------------------'
>>    --------------------- END PROFILING ---------------------
>>
>>    meta-data=/dev/loop0             isize=256    agcount=4, agsize=282584
>>    blks
>>             =                       sectsz=512   attr=2, projid32bit=1
>>             =                       crc=0        finobt=0
>>    data     =                       bsize=4096   blocks=1130336, imaxpct=25
>>             =                       sunit=0      swidth=0 blks
>>    naming   =version 2              bsize=4096   ascii-ci=0 ftype=0
>>    log      =internal log           bsize=4096   blocks=2560, version=2
>>             =                       sectsz=512   sunit=0 blks, lazy-count=1
>>    realtime =none                   extsz=4096   blocks=0, rtextents=0
>>
>>    The machine seems to hang. I have performed a virsh destroy and start of
>>    the instack machine at least twice, with the same result. And have also
>>    regenerated the whole deployment performing the same steps to see if this
>>    was reproducible. Unfortunately it seems to be the case.
>>
>>    We have been able to succesfully deploy and install the overcloud before
>>    with a previous stable release.
>>
>>    What could cause this?
> 
> This can happen if you have a machine without enough RAM, see this patch
> for details:
> 
> https://review.openstack.org/#/c/234860/
> 
> It looks like we don't have that patch on stable/liberty, so I just
> proposed it as a backport:
> 
> https://review.openstack.org/#/c/258397/
> 
> The workaround is either ensuring you have an undercloud with RAM of at
> least 12G or do export DIB_NO_TMPFS=1 before the image build.
> 

It is also possible to just download pre-built images from our CI system
here:

https://ci.centos.org/artifacts/rdo/images/liberty/delorean/stable/

> Steve
> 
> _______________________________________________
> Rdo-list mailing list
> Rdo-list redhat com
> https://www.redhat.com/mailman/listinfo/rdo-list
> 
> To unsubscribe: rdo-list-unsubscribe redhat com
> 


[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]