[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Cpuspeed service for Centrino FC6



Hi all,

One other problem I am seeing in FC6 is that when I try to start the
cpuspeed service, I get this error: 

FATAL: Module speedstep_centrino not found

This is my configuration in /etc/cpuspeed.conf:
=== /etc/cpuspeed.conf starts here ===
VMAJOR=1
VMINOR=1

# uncomment this and set to the name of your CPUFreq module
#DRIVER="powernow-k7"
DRIVER="speedstep-centrino"

# Let background (nice) processes speed up the cpu
OPTS="$OPTS -n"

# Add your favorite options here
#OPTS="$OPTS -s 0 -i 10 -r"

# uncomment and modify this to check the state of the AC adapter
#OPTS="$OPTS -a /proc/acpi/ac_adapter/*/state"

# uncomment and modify this to check the system temperature
#OPTS="$OPTS -t /proc/acpi/thermal_zone/*/temperature 75"

=== end ===

Here is information about my CPU:

[root jadeblue etc]# cat /proc/cpuinfo 
processor       : 0
vendor_id       : GenuineIntel
cpu family      : 6
model           : 13
model name      : Intel(R) Pentium(R) M processor 1.73GHz
stepping        : 8
cpu MHz         : 1729.115
cache size      : 2048 KB
fdiv_bug        : no
hlt_bug         : no
f00f_bug        : no
coma_bug        : no
fpu             : yes
fpu_exception   : yes
cpuid level     : 2
wp              : yes
flags           : fpu vme de pse tsc msr pae mce cx8 apic mtrr pge mca
cmov pat clflush dts acpi mmx fxsr sse sse2 ss tm pbe nx up est tm2
bogomips        : 3461.06

How can I get cpuspeed working properly? All information and advice
gladly welcomed!

Thanks in advance !

Regards,

Pascal Chong



[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]