[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: autofs for idiots



On Wed, 2007-11-21 at 15:43 -0700, Mike wrote:
> 
> On Wed, 21 Nov 2007, Mike wrote:
> 
> > On Wed, 21 Nov 2007, Craig White wrote:
> >
> >> Trying to get my head around plain autofs before I attempt ldap
> >> 
> >> I can nfs mount via /etc/fstab...
> >> #srv1:/home/storage/users  /home/storage/users  nfs  user,suid,dev,exec
> >> 0  0
> >> 
> >> It's commented out and not presently mounted
> >> 
> >> why doesn't this work? (comments removed)
> >> 
> >> # cat auto.master
> >> /net    /etc/auto.net
> >> /home/storage/users     /etc/auto.misc
> >> 
> >> # cat auto.misc
> >> cd              -fstype=iso9660,ro,nosuid,nodev :/dev/cdrom
> >> /home/storage/users -fstype=nfs srv1:/home/storage/users
> >> 
> >> # service autofs restart
> >> Stopping automount:                                        [  OK  ]
> >> Starting automount:                                        [  OK  ]
> >> 
> >> # ls -l /home/storage/users
> >> total 0
> >> 
> >> it should show all user files
> >> 
> >> Why doesn't this work?  I've been through every man page, etc.
> >> 
> >> Craig
> >> 
> >
> > I'm by no means an expert but I use syntax like this for auto mounting CIFS 
> > shares.
> >
> > in /etc/auto.master:
> > /home/storage     /etc/auto.misc
> >
> > then in /etc/auto.misc:
> > /users        -fstype=nfs srv1:/home/storage/users
> >
> > -- Mike
> >
> 
> D'oh!
> 
> in /etc/auto.misc that should be:
> users        -fstype=nfs srv1:/home/storage/users
> 
----
yes indeed...you are correct. My problem is in my haste, I was trying
tab completion which is a tacky way of testing automount existence.

;-)

Thanks

Craig


[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]