[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

[rhn-users] CVS no such repository error..



Dear RedHat users,

I am trying to configure the CVS Server on RH 7.3 dist on i386.
I am using the default cvs that comes with the RH 7.3 dist.

I have followed the following steps as mention in the link:
http://owen.sj.ca.us/rkowen/howto/cvs.html#server
<http://owen.sj.ca.us/rkowen/howto/cvs.html>

	export CVSROOT=/usr/local/src/cvsroot
	cvs init

created users & grps:-
	groupadd -g 8000 cvsgrp
	useradd -u 8000 -g cvsgrp -d /u/cvs -s /bin/sh -c "CVS Repository" -m cvs

Set the ownership of the $CVSROOT and set the setgid bit on the directory
	chown -R cvs $CVSROOT
	chgrp -R cvsgrp $CVSROOT
	chmod -R g+s $CVSROOT

grep cvs /etc/services resulted with:
	cvspserver 2401/tcp #CVS client/server operations
	cvspserver 2401/udp #CVS client/server operations

In /etc/xinetd.d I named a file cvspserver with:
	service cvspserver
	{
	socket_type = stream
	protocol = tcp
	wait = no
	user = root
	passenv =
	server = /usr/bin/cvs
	server_args = --allow-root=/usr/local/src/cvsroot pserver
	}

and issued:
	# service xinetd reload

Create or edit the following files in $CVSROOT/CVSROOT
readers added mukund, root to it

used htpasswd for creating entried of the file and appends each entry
with ":cvs"
	htpasswd -c passwd pseudo_username

CVS server access from the same machine ona diffrentr terminal:
	# cvs -d :pserver:root cvshost:/usr/src/cvsroot login { where cvshost
= 100.100.100.28, cvs server IP}
	Logging in to :pserver:root cvshost:2401/usr/src/cvsroot
	CVS passwd:
	/usr/src/cvsroot: no such repository

Using the anonymous uses.....
	cvs -d :pserver:anonymous cvshost:/usr/src/cvsroot login { where
cvshost = 100.100.100.28, cvs server IP}
	Logging in to :pserver:root cvshost:2401/usr/src/cvsroot
	CVS passwd: << blank poasswd >> { as I did not assign any}
	/usr/src/cvsroot: no such repository

Also, when I tried to
	# telnet 100.100.100.28 2401
	Trying 100.100.100.28...
	Connected to 100.100.100.28 (100.100.100.28)
	Escape charecter is '^]'.
On pressing ENTER:
	cvs {pserver aborted]: bad auth protocol start:
	Connection closed by foreign host.

Can somene please explain me where exactly I am commiting the mistake?

Thanks & Regards,
Mukund Jampala


[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]