[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: [vfio-users] VFIO hard instant host reboot after VM start with Qualcomm Atheros AR9580



Hi Alex,

On Aug 09, 2016, at 02:24, Alex Williamson <alex williamson redhat com> wrote:
> On Tue, 9 Aug 2016 01:43:45 +0200
> Maik Broemme <mbroemme libmpq org> wrote:
> 
> > Hi,
> > 
> > whenever I try to start a KVM VM with 'Qualcomm Atheros AR9580 Wireless
> > Network Adapter' assigned it will immediately reboot the host. I've tried
> > already a couple of things:
> > 
> > 1. Played with module parameters.
> > 
> >    vfio_pci nointxmask=1
> >    vfio_iommu_type1vfio_iommu_type1 disable_hugepages=1
> > 
> > 2. Tried kernel 4.4, 4.6 and 4.8rc1.r2.g574673c2
> > 
> > 3. Tried all different PCIe slots in the system. It is a dual socket
> >    system with 6 PCIe slots, where 3 are connected to CPU1 and 3 to
> >    CPU2.
> > 
> > I don't have any clue what the root cause could be. I have tried another
> > Wireless card which works fine with VFIO passthrough. It was some old
> > D-Link PCIe model but with different chipset.
> > 
> > Any help would be much appreciated to narrow down the problem.
> 
> Probably needs to be added to the broken bus reset list with the other
> Atheros devices, see:
> 
> http://git.kernel.org/cgit/linux/kernel/git/torvalds/linux.git/commit/?id=c3e59ee4e76686b0c84ca8faa1011d10cd4ca1b8
> 
> http://git.kernel.org/cgit/linux/kernel/git/torvalds/linux.git/commit/?id=9ac0108c2bac3f1d0255f64fb89fc27e71131b24
> 

Thanks, that did the trick. The device works fine now in KVM VM. I've posted
patch for it on linux-pci.

--Maik


[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]