[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: [virt-tools-list] virt-install 0.400-3: cannot install



On 11/22/2009 02:04 PM, Gerry Reno wrote:
> Gerry Reno wrote:
>> Cole Robinson wrote:
>>> On 11/22/2009 01:20 PM, Gerry Reno wrote:
>>>> Cole Robinson wrote:
>>>>> On 11/22/2009 01:12 AM, Gerry Reno wrote:
>>>>>
>>>>>> I'm trying to do a text-based install using virt-install 0.400-3 on a
>>>>>> ubuntu server 9.10 but it is refusing to install. Here is the form of
>>>>>> the command I'm using:
>>>>>>
>>>>>> $ sudo -s
>>>>>> # virt-install -n "DOMAIN-1" --vcpus=4 --ram=2048 --disk
>>>>>> path=/var/lib/libvirt/images/DOMAIN-1.img
>>>>>> --location=http://mirrors.us.kernel.org/ubuntu-releases/karmic/ubuntu-9.10-server-amd64.iso
>>>>>>
>>>>>>
>>>>>> --accelerate --network=bridge:br0 --nographics
>>>>>> --extra-args="console=tty0 console=ttyS0,115200"
>>>>>>
>>>>>> I've tried local, nfs, http for locations and it either says its
>>>>>> not an
>>>>>> installable distribution or I get a ValueError: Invalid install
>>>>>> location. But I can wget the iso with no problem using the same url.
>>>>>>
>>>>>> Can anyone point me to what is wrong with my command line?
>>>>>>
>>>>> --location needs to point to an install tree, not an iso. You should
>>>>> be able
>>>>> to replace --location with --cdrom to make things work. This is
>>>>> described in
>>>>> the virt-install man page.
>>>>>
>>>>> HTH,
>>>>> Cole
>>>>>
>>>> Ok, I just tried it replacing --location with --cdrom and it gives me
>>>> the exact same ValueError: Invalid install location Opening URL
>>>> http://....
>>>>
>>>
>>> Argh, yes. I was wrong about that, --cdrom also expects a top level
>>> distro
>>> path. That should be fixed though, to just allow pointing to a cdrom
>>> like you did.
>>>
>>>> So I nfs mounted the iso across the network and then passed the
>>>> mountpoint to --cdrom and this at least creates the domain but then it
>>>> just sits there at "Escape is ^]" and does not do anything else.
>>>>
>>>> Is there something wrong with my console args?
>>>>
>>>
>>> If you boot off a cdrom, kernel args have no effect, since we have no
>>> way to
>>> pass them in to the cd. Extra args only work if you directly boot a
>>> kernel.
>>> You should be able to try using
>>>
>>> --location
>>> http://mirrors.us.kernel.org/ubuntu/dists/karmic/main/installer-amd64/
>>>
>>> which will do a direct kernel boot, allowing extra args.
>>>
>>> - Cole
>>>
>> I think our posts just crossed. I try this and get back...
>>
>> -Gerry
> Ok, that location is working but the guest network is behaving painfully
> slow. I have a 20Mbps service but the install file retrieval is going
> like 56kbps. Ugh...
> 

I think kernel.org gets a ton of traffic, it might be worth trying another mirror.

- Cole


[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]