[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: [virt-tools-list] virt-install does not work on 24-CPU machine ?



On 05/09/2013 01:35 PM, Cole Robinson wrote:
> On 05/06/2013 08:12 AM, Laurent Pouilloux wrote:
>> Hi,
>>
>> I am trying to place VM on specific core using virt-install but it seems there
>> is a problem with core number >12.
>> The virsh capabilities returns:
>> <topology>
>>       <cells num='4'>
>>         <cell id='0'>
>>           <cpus num='6'>
>>             <cpu id='0'/>
>>             <cpu id='1'/>
>>             <cpu id='2'/>
>>             <cpu id='3'/>
>>             <cpu id='4'/>
>>             <cpu id='5'/>
>>           </cpus>
>>         </cell>
>>         <cell id='1'>
>>           <cpus num='6'>
>>             <cpu id='6'/>
>>             <cpu id='7'/>
>>             <cpu id='8'/>
>>             <cpu id='9'/>
>>             <cpu id='10'/>
>>             <cpu id='11'/>
>>           </cpus>
>>         </cell>
>>         <cell id='2'>
>>           <cpus num='6'>
>>             <cpu id='18'/>
>>             <cpu id='19'/>
>>             <cpu id='20'/>
>>             <cpu id='21'/>
>>             <cpu id='22'/>
>>             <cpu id='23'/>
>>           </cpus>
>>         </cell>
>>         <cell id='3'>
>>           <cpus num='6'>
>>             <cpu id='12'/>
>>             <cpu id='13'/>
>>             <cpu id='14'/>
>>             <cpu id='15'/>
>>             <cpu id='16'/>
>>             <cpu id='17'/>
>>           </cpus>
>>         </cell>
>>       </cells>
>>     </topology>
>> which is OK.
>> When I run
>> virt-install -d --import --connect qemu:///system --nographics --noautoconsole
>> --name=test --network network=default,mac=00:01:01:ab:cd:ed --ram=256 --disk
>> path=/tmp/vm-base.img,device=disk,format=raw,size=2,cache=none --cpuset=0,1,2
>> everything is ok.
>> virt-install -d --import --connect qemu:///system --nographics --noautoconsole
>> --name=test --network network=default,mac=00:01:01:ab:cd:ed --ram=256 --disk
>> path=/tmp/vm-base.img,device=disk,format=raw,size=2,cache=none --cpuset=13
>> I have a message telling me that the cpuset's numbers must be less than pCPU
>>
>>
>> My machine is a bi-AMD Opteron(tm) Processor 6164 HE (12 core/cpu) with debian
>> squeeze. I have tried with the squeeze packages as well as the wheezy one but
>> it still fails.
>> ii  libvirt-bin                         0.9.12-11                    programs
>> for the libvirt library
>> ii  libvirt0                            0.9.12-11                    library
>> for interfacing with different virtualization systems
>> ii  python-libvirt                      0.9.12-4~bpo60+1             libvirt
>> Python bindings
>> ii  qemu-kvm                            1.1.2+dfsg-6                 Full
>> virtualization on x86 hardware
>> ii  virt-viewer                         0.2.1-1                     
>> Displaying the graphical console of a virtual machine
>> ii  virtinst                            0.600.1-3                    Programs
>> to create and clone virtual machines
>> Is this a debian related bug or no ?
>>
>> I have also post a bugreport if you are interested in.
>>
>> https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=953187
>>
>>
> 
> What's the output of 'sudo virsh --connect qemu:///system nodeinfo'
> 

Whoops, I see now that the bug was resolved in the mean time :)

- Cole


[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]