Log in / Register Account

Red Hats årliga event, Red Hat Forum, ägde rum under hösten 2020. Nu finns hela eventet att se on demand. Som en del av Red Hats arbete och innovation inom IT-branschen bjuder vi in tongivande IT-ledare från olika branscher för att prata om deras syn på teknik, open source, kultur och mycket mer.

Vi begränsar inte våra samtal till våra kunder utan strävar efter att lära oss av ledare från varierande branscher – för att förstå deras utmaningar och hur vi tillsammans kan lösa dessa problem. Vi hoppas att du fått inspiration, insikter och kunskap om open source för att tillsammans fortsätta resan på den teknologiska transformationen.

Under Red Hat Forum Virtual Experience presenterade Red Hats Solution Architects samt utvalda kunder intressanta, tekniska insikter och arbetssätt. Här följer en kort sammanfattning av sessionerna:

Red Hats Solution Architects presenterar:

Managing all major releases of RHEL, across all footprints - at scale
Management i olika skalor – Smart Management, Insights, Satellite och Ansible. Varför, när och hur? Ta del av demonstrationer och case som visar hur du förenklar hantering av din infrastruktur och applikationer. Lokalt, virtuellt och privata som offentliga moln.

Future insight: Virtualization in Kubernetes
OpenShift Virtualization – Virtualisering i en containerifierad värld. Ta del av demonstrationer och case om hur du hanterar och använder virtuella datorer och containers i OpenShift.

DevSecOps and compliance across multiple Kubernetes cluster
Red Hat Advanced Cluster Management för Kubernetes (RHACM). Vi visar hur RHACM kan användas för att hantera utmaningar kring ledarskap i organisationer när användningen av Kubernetes växer.

Quarkus – the "shrink ray" to your cloud-native Java applications
I den här sessionen går vi mer in på hur Java har blivit en förstklassig komponent inom molninfrastruktur. Vi demonstrerar hur befintliga Java-projekt kan förbättras drastiskt med Red Hats Quarkus samt visar på vilken skillnad en modern molnplattform kan göra. Oavsett om du vill bryta ner monoliten eller bygga en ny arkitektur så är Quarkus den naturliga vägen att gå för Java-utvecklare.

AI and ML as a service MADE EASY on Red Hat OpenShift
Lär dig hur du skapar utvecklings- och leveranskapacitet inom AI/ML, utifrån en skalbar open source. Du lär dig vad Red Hat rekommenderar som referensarkitektur och hur du kommer igång med den.

Red Hats kunder presenterar:

What's holding you back? The future is now (Robert Börjesson – Arbetsförmedlingen)
Efter att ha lanserat en modern OpenShift-plattform var utvecklingsavdelningen frånvarande. Robert från Arbetsförmedlingen IT tar med oss på resan från de tidiga försöken inom OpenShift, genom problematiken att förstå produktägarens behov, till dagens storskaliga lansering av olika applikationer. Arbetet har utförts med stort fokus på organisationen och dess drivkrafter.

Rethinking the development, build and deployment pipeline for the cloud native world (Eero Arvonen – Suomen Asiakastieto Oy part of Enento Group)
Det nordiska kreditinformationsföretaget Enento Group befinner sig i ett förbättringsarbete inom IT, efter att ha expanderat genom fusioner och förvärv. Eero Arvonen fick i uppdrag att omdefiniera företagets utvecklings-, bygg- och implementeringsverktyg. Eero Arvonen visar hur Enento omvandlar den lokala utvecklingen samt bygger och implementerar molnprocesser i olika skalor med prestanda och automatisering i åtanke.

Swedbank and OpenShift 4 (John Corbishley & Rosanna Milovancev – Swedbank)
Swedbanks produktägare för containers presenterar hur banken använder OpenShift på sin Kubernetes-plattform när de förvandlat organisationens livscykel för applikationsutveckling. Du får en snabb introduktion till projektets omfattning, framsteg och hinder när Swedbanks bygger sin lokala OpenShift version 4 service.

Thoughts and learnings from Innovation Lab (Jeppe Sigfusson – VP Securities)
Vilka utmaningar uppstår när vi implementerar nya arbetssätt i kombination att introducera ny arkitektur och teknik? Vad för typ av risker finns och vilka frågor måste beaktas vid ett sådant paradigmskifte? Jeppe Sigfusson presenterar hans erfarenheter av att förändra medarbetarnas tankesätt samt svårigheterna med att förändra kultur i en organisation. Samarbetet med Red Hat och deras Innovation Lab var ett viktigt inslag i förändringsprocessen. Det handlar om att skapa affärsvärde och generera motivation i teamen.

Digital Transformation & Culture – Why People first, Process Second and Technology Third (Eduardo Ibacache Rodriguez – Fremtind) 
Eduardo Ibacache Rodriguez är ingenjör i grunden med en bakgrund som entreprenör inom IT. Idag har Eduardo Ibacache Rodriguez gått över till Big Corporate-världen där han har haft olika positioner inom Tech Lead. Eduardo Ibacache Rodriguez presenterar "Digital Culture" och poängterar varför "People First, Process Second and Technology Third" är ett vinnande koncept för att lyckas med den digitala transformationen. Han presenterar även varför det är viktigt att anpassa företaget till det digitala ekosystemet och att skapa en företagskultur med fokus på innovation, anpassningsförmåga och människan.

Glöm inte att det finns möjlighet att ta del av allt innehåll från Red Hat Forum 2020 inom de närmsta 12 månaderna. Klicka här om du missat någon av presentationerna eller vill se dem på nytt.

Of interest

News to note—just for you