Red Hat's company logo; a shadowy figure known as Shadowman.

E-book

Een hybrid cloud strategie start hier

71% van de bedrijven kiest voor hybrid cloud of is van plan een hybrid cloudstrategie te implementeren.

Hybrid cloud computing, ofwel de combinatie van private en public cloud, wint aan populariteit nu elk bedrijf op zoek is naar kosteneffectieve technologie die sneller en beter aan de behoeften voldoet. Voor IT-teams is de complexiteit van cloudomgevingen, mede door de vele integraties, portabiliteitsproblemen, en opslagopties exponentieel toegenomen, net als het beheren en onderhouden ervan. Technologie alleen is niet genoeg. Een doordachte benadering van de cloudimplementatie is cruciaal voor succes.

Een hybrid cloud strategie start hier:

  1. DEFINIEER UW DOELSTELLINGEN Begin met uw doelstelling en bepaal vervolgens de precieze stappen die u moet nemen om dit doel te behalen.
  2. INFORMEER Hybrid clouds maken gebruik van een veelvoud aan technologieën, van containers tot universele ontwikkel-frameworks en -tools. Hybrid clouds zijn ontworpen met het oog op portabiliteit en brengen cloud-workloads bij elkaar in één beheeromgeving. Dit vereist echter een effectieve aansturing van een groot aantal verbindingen en integratiepunten.
  3. BOUW UW STRATEGIE Volg een beproefde aanpak voor een hybrid cloudimplementatie en maak een grondige checklist om ervoor te zorgen dat niets over het hoofd wordt gezien bij het verkennen, ontwerpen, bouwen, bewijzen van het concept, om dit vervolgens te testen en migreren.
  4. BEREID U VOOR OP RESULTAAT Een hybrid cloud-implementatie heeft invloed op workflows, automatisering, managementbeleid en meer. U moet daarom vanaf het begin samenwerken met de operationele teams van uw organisatie en hen betrekken bij de hele implementatie. Dit leidt tot het beste resultaat.

Is de basis van uw hybrid cloud strategie gelegd en bent u klaar voor de volgende stap? Download dan ons gratis e-book om uw strategie tot een succes te maken.

Ga direct aan de slag en download het e-book.