Iniciar sesión / Registrar Cuenta

Som en del af Red Hats arbejde og innovation i IT-branchen taler vi med mange IT-ledere fra forskellige brancher for at få deres syn på teknik, open source, kultur og meget mere. Vi begrænser ikke vores samtaler til vores kunder! Vi stræber efter at lære os noget af ledere i forskellige brancher for at forstå deres udfordringer og se, hvordan vi i højere grad kan løse deres problemer. Med udgangspunkt i en innovativ open source-model giver vi dig et indblik i spændende samtaler og observationer fra ledere i branchen. For eksempel er Robert Börjesson, Produktejer hos Arbetsförmedlingen.

Den svenske statslige myndighed Arbetsförmedlingens nye cloud-tjenester er nu en forudsætning for, at dens afdelinger skal kunne samarbejde. Men implementeringen af den nye teknologi skete ikke over en nat, og tilpasningen har til tider været smertefuld. Det fortæller Robert Börjesson, Produktejer hos Arbetsförmedlingen. 

Robert Börjesson er produktejer for CI/CD DevOps hos Arbetsförmedlingen i Stockholm. Han og hans kolleger tilbyder støtte til de agile udviklingsteams i alt, der vedrører den automatiserede leveringskæde, og de seneste tre år har de i samarbejde med Red Hat implementeret en helt ny cloud-baseret platform.

– Da jeg indledte arbejdet, havde jeg en klar idé om, hvilke forandringer vi var nødt til at foretage, og det blev hurtigt tydeligt, at Red Hat kunne levere de løsninger og den support, vi havde brug for. De har foretaget de rigtige foranstaltninger på de rigtige tidspunkter og har brugt meget tid på at forstå os og vores behov. Det har været som at gå til lægen. Hvis man får tillid til sin læge, så kan man være helt ærlig, og så får man også den allerbedste medicin. Sådan har vores samarbejde med Red Hat set ud. 

Robert Börjesson har arbejdet med IT hos Arbetsförmedlingen siden 2013 og har fået et stort indblik i de udfordringer, medarbejderne har haft. 

– Man har oplevet en frustration, især blandt programmørerne, som følte, at de manglede forudsætninger for at kunne gøre et godt stykke arbejde. Vi havde andre digitale løsninger end dem, der blev efterspurgte, hvilket resulterede i, at udviklerne og vores infrastrukturafdeling med jævne mellemrum uforsætligt kunne misforstå hinanden. Svaret fandt vi i containerteknologien, som fjerner udviklere fra infrastrukturen i de mest almindelige spørgsmål. 

Den nye teknologi gør det muligt, at forskellige afdelinger og deres behov kan opfyldes uden konflikt. Men forandringerne skete ikke over en nat, og det har ikke været friktionsfrit.

– Implementeringen har gjort ekstremt ondt på mange måder. Jeg blev overrasket over, hvor problematisk forflytningen føltes – især med tanke på, at den oprindelige idé kom fra vores udviklingsteam. Der er blevet ændret på såvel enkeltpersoners som gruppers og afdelingers selvbillede, og forandringerne har rejst spørgsmål om, hvorfor man er der, og hvad man forventes at gøre. Alles arbejde er blevet forandret på et grundlæggende niveau, og en række nye og moderne processer har erstattet de gamle. 

En af nøglerne til en succesrig implementering af forandringerne har været at få alle til at forstå hvorfor og få svar på spørgsmålet "what’s in it for me". 

– Vi har indført én ting ad gangen i så små enheder som muligt. I første skridt var det en ubeskrivelig lille del af miljøet, der blev implementeret. På den måde kunne vi påvise, hvor værdifuldt det var for nogle udvalgte team. Derefter opskalerede vi de lokale cloud-løsninger, som Red Hat har udviklet, og kunne få flere team med på rejsen. Det tredje skridt, hvor vi befinder os lige nu, er at flytte flere team og deres eksisterende systemer og virtuelle servere over til det nye containermiljø. 

I dag er de fleste af Arbetsförmedlingens udviklingsteam på vej mod den nye platform, og der er en fin forståelse mellem de enkelte udviklingsteam og CI/CD DevOps-teamet. 

– I dag ved vi, at det er blevet en succes. De team, der er kommet herover, er yderst tilfredse med friheden og de nye muligheder, som Red Hats løsninger har bidraget til. Produktejere har fået en forståelse på gruppeniveau, og alle involverede parter oplever, at det nye miljø er nemmere at håndtere.

Har du nogen råd til organisationer, som har brug for at foretage den samme rejse?

– Gør det! Hvis du tøver, så mister du tid, som I ikke har. Gør noget, og gør det hurtigt. Mens arbejdet står på bør du kontrollere og måle resultaterne og forstå udfordringerne. Udfordringerne kommer fra steder, du ikke er forberedt på, men brug ikke energi på at prøve på at forudse dem – sørg i stedet for at parere dem, når de kommer. 

Gå ikke glip af årets største begivenhed i open source-communityet: Red Hat Forum Virtual

Experience Nordic & Baltic track! Vælg blandt sessioner med nogle af verdens førende open source-eksperter og Red Hat-kunder, eller se hele udsendelsen live den 3. november 2020. Tilmeld dig her!