Red Hat invites you to an exclusive hands on lab to learn how to code with Microservices, Kubernetes and the Istio Service Mesh.
What you’ll learn:
- The Why Behind DevOps and Microservices: Delivering Value Faster, Better and More Reliably
We’ll show the real reasons for you to engage in DevOps and Microservices. With this knowledge you and all your team will be enabled to stop discussing and start delivering real value every time faster, better and more reliably.
- Migrating to Microservice Databases: From Relational Monolith to Distributed Data
We’ll explore Views, Materialized Views, Mirror Tables, Event Sourcing, Data Virtualization, Change Data Capture, and how these strategies enable you to build up a Microservices architecture from a legacy monolithic relational database.
- The Istio Service Mesh
Learn how Kubernetes and a Service Mesh (Istio) can provide you out-of-box and transparently features like service discovery, load balancing, tracing, and circuit breaking. Without having to add a single line of code or @Annotation! Spring Boot and Eclipse Vert.x on top of Kubernetes/OpenShift and Istio. We will cover the Monolithic apps to microservices (strangling concept).
- Advanced Pipelines for Hypothesis-Driven Development
Come to this session to see lots of demos and deployments with smart routers and feature toggles to check how effective A/B testing can be achieved. You may be thinking about A/B, but after this session we'll get you from A to Z.
|8:00 a.m. - 9 :00 a.m.||Registration and Breakfast (30 min.)|
|9:00 a.m. - 9:45 a.m.||Keynote (45 min.)|
|9:45 a.m. - 10:15 a.m.||LAB # 1: The Why Behind DevOps and Microservices: Delivering Value Faster, Better and More Reliably (30 min.)|
|10:15 a.m. - 10:30 a.m.||Break (15 min.)|
|10:30 a.m. - 12:00 p.m.||LAB # 2: Next Generation Microservices: Istio Lab (90 min.)|
|12:00 p.m. - 1:00 p.m.||Lunch (1 hour)|
|1:00 p.m. - 2:00 p.m.||LAB # 3: Advanced Pipelines for Hypothesis-Driven Development (1 hour)|
|2:00 p.m. - 2:15 p.m.||Break (15 min.)|
|2:15 p.m. - 3:15 p.m.||LAB # 4: Migrating to Microservice Databases: From Relational Monolith to Distributed Data (1 hour)|
|3:15 p.m. - 3:30 p.m.||Wrap up and prizes (15 min.)|