联系我们

Uden en tydeligt defineret og langsigtet plan med et stærkt fokus på informationssikkerhed har regionerne ikke mulighed for at følge den digitale udvikling på en optimal måde. Det mener Leif Tüll, administrerende direktør for CGM. 

Leif Tüll

Leif Tüll er administrerende direktør for CGM Sweden, CompuGroup Medical, der er en international koncern inden for e-sundhed med 5.600 ansatte i 18 lande – og kunder i 56 lande. Han har haft ledelsesroller hos Philips Healthcare, Mawell og Aleris, inden han for snart to år siden tiltrådte sin nuværende stilling. Han har også en solid baggrund som management-konsulent, hvor han som selvstændig bl.a. hjalp Apoteket Farmaci og Praktikertjänst. Han arbejdede også under bl.a. paraplyorganisationerne Acando og PwC. 

Vi ringede til Leif for at tale om fremtidens digitale regioner. Leif mener, at et af de vigtige spørgsmål for de svenske regioner er at skabe forudsætninger for, at man kan følge den hurtige udvikling:

– I løbet af et antal år har man skabt en lang række komplekse miljøer med flere forskellige systemer. I dag har man brug for at rydde op og skabe en fælles platform. Udviklingen inden for apps og borgertjenester – i kombination med, at sikkerheden skal være meget høj, og at GDPR skal håndteres – skaber en tydelig sense of urgency. Samtidig oplever mange, at det er svært at gennemføre den tekniske udvikling. Det er en udfordring at gå fra proof of concept til implementering i virksomheden, og dermed er der mange IT-forandringer, som mislykkes. 

Open source spiller en vigtig rolle for fremtidens sundhedsvæsen

Fremtiden ser lys ud for det svenske sundhedsvæsen, mener Leif, og understreger, at den digitale forvandling både øger behandlingskvaliteten og produktiviteten, hvilket resulterer i en større effektivitet. Sundhedsmedarbejderne får et bedre arbejdsmiljø takket være enklere og mere sikre processer for såvel det praktiske arbejde, som når der skal træffes beslutninger. Patienterne får mulighed for at medvirke aktivt og tage ansvar takket være bedre patientrejser. Men der kræves en del forandringer, hvis regionerne skal have mulighed for at lykkes med transformationen. 

– De svenske regioner er nødt til at skabe en digitaliseringsstrategi for at muliggøre innovation. For at nå dertil er man nødt til at opstille en langsigtet plan. Mit råd er at begynde med helheden. Sørg for, at der findes et miljø, som prioriterer informationssikkerheden. Dette miljø skal være fleksibelt for at give plads til udvikling og innovation, siger han og fortsætter:

– Jeg tror, at open source kommer til at spille en vigtig rolle for den næste generations sundhedspleje, men det er vigtigt at vælge en leverandør, der kan fungere som et filter. Man er nødt til at sikre, at man får den rigtige support fra en aktør, som arbejder langsigtet samt driver udvikling, sikkerhed og bæredygtighed fremad. 

CGM’s nye investering: G3

CGM har investeret i en helt ny platform: G3. Platformen fungerer som en base for flere applikationer, hvilket skaber mulighed for et samlet system. Det er det eneste journalsystem på markedet, “som ikke bygger på 20-30 år gammel teknologi”, siger Leif:

– G3 er udelukkende bygget på den seneste arkitektur og teknik. Det er det her, det hele handler om: at imødekomme vores nuværende og fremtidige kunders ønsker og krav til løsninger, der gør det muligt for dem at gennemføre deres digitale rejse. 

CGM har lagt ekstra vægt på at støtte de specifikke, nationale retningslinjer og regelsæt, som svenske regioner skal forholde sig til. 

– På trods af vores globale disposition – som giver os en enorm fordel med hensyn til erfaringsudveksling – så har vi over tredive års erfaring fra det svenske sundhedsvæsen og vores egen produktudvikling Sverige. Fremtiden byder på mange muligheder, men også mange udfordringer. Vi ved, at vi ikke altid er dem, der er bedst egnet til alle moduler og funktioner. Derfor satser vi på et åbent system, der ikke diskriminerer andre løsninger, hvilket indebærer, at alle systemer får adgang til de samme data.

Red Hat logoLinkedInYouTubeFacebookTwitter

产品

工具

试用购买与出售

沟通

关于红帽

我们是世界领先的企业开源解决方案供应商,提供包括 Linux、云、容器和 Kubernetes。我们致力于提供经过安全强化的解决方案,从核心数据中心到网络边缘,让企业能够更轻松地跨平台和环境运营。

订阅我们的新闻稿 Red Hat Shares

立即注册

选择语言