Nima Ashaier innledet sin IT-karriere for over 20 år siden med å installere modem som tekniker hos en internettleverandør. I dag er Nima Ashaier CIO på det svenske rekrutteringsselskapet Poolia og Uniflex. Der jobber han både med selskapets tech-avdelingen og ledergruppe, og fungerer som en bro mellom disse avdelingene. “Det har gitt meg en annen troverdighet”, forteller han.

Nima Ashaier

Som CIO står man alltid i hendelsenes sentrum. Med en teknologi som stadig er i utvikling, blir også kravet til informasjon og kunnskap høyere. Etter IT-krasjen rundt millenniumsskiftet ønsket Nima å utvikle seg innenfor prosjektledelse og salg. Det gjorde han parallelt med studier ved Uppsala universitet i Sverige. Det banet vei for hans karriere i rekrutteringsselskapet Uniflex. I 2018 slo selskapene Uniflex og Poolia seg sammen, og Nima ble CIO i selskapet. Han har derfor fått god oversikt over hva en sammenslåing mellom to selskaper innebærer:

– Uniflex og Poolia var selskaper i samme bransje, men de var ulike på mange måter. Min første utfordring var å komme opp med en tydelig kravspesifikasjon, delvis på grunn av forskjellene mellom selskapene. Det var også en utfordring at teknikerne og ledergruppen pratet ulike språk. Min oppgave var at disse avdelingene skulle forstå hverandre. 

I tillegg til å arbeide for å redusere ulike informasjonskløfter som kan oppstå, er det også viktig at en CIO holder seg oppdatert på den teknologiske utviklingen. Nima er svært opptatt av teknologi, og er alltid oppdatert på den siste utviklingen. Han merker også at atferden hos de ansatte forandres i takt med utviklingen: 

 – Først og fremst forventer de ansatte mye mer. Man må ha en tydelig strategi for å hente ut informasjon på riktig måte. I vårt selskap satser vi mye på interaktiv opplæring, slik at våre ansatte hele tiden skal føle seg “up to date”.

Åpen kildekode gjør det enkelt å feilsøke

Hvordan kan man sørge for at bedriften har et riktig utviklingstempo? Nima mener det er viktig å fange opp potensielle problemer som kan dukke opp:

 – Man må bli kjent med kundene sine. IT er en drivkraft, men kan også ha en negativ effekt, hvis man jobber på feil måte. Man må vite hva man trenger, og for å finne ut det, må man bli kjent med kundene sine. For å se om utviklingstempoet i bedriften fungerer, eller ikke, må man arbeide med oppfølging på daglig basis.

Nima ser lyst på framtidens teknologiske utvikling. Snart vil vi kunne får gjort de samme oppgavene på mobilen, som vi får gjort på kontoret. Han mener 5G-nettet og WiFi 6 vil gjøre oss enda mer mobile: 

 – Tenk at du kan utføre arbeidsoppgavene dine på mobilen, på samme måte som du gjør på kontoret i dag. AI og maskinlære kommer til å påvirke oss, men kanskje vil dette skje indirekte. Jeg tror at teknologien som er dyr i dag, vil gjøres mer tilgjengelig, og lages på en slik måte at den blir sikrere og billigere. Linux er et eksempel. Operativsystemet var ikke laget for “daglig bruk”, men for personer med stor interesse for teknologi. I dag finner du Linux-teknologien i alt fra biler til TVer. Når man jobber med åpen kildekode kan man gjøre store endringer, med få ressurser. I tillegg er det enkelt å feilsøke.